Okupljanje BOŠ-ovih alumnista

 

Beogradska otvorena škola nedavno je organizovala Alumni okupljanje za studente različitih generacija, koji su prošli kroz obrazovni program u proteklih trideset godina. Ovaj skup je poslužio kao svedočanstvo o trajnom uticaju obrazovanja i snažnog osećaja zajedništva koji neguje BOŠ.

Učesnici su bili deo aktivnosti koje su imale za cilj da im omoguće da saznaju više jedni o drugima, razbiju barijere i neguju osećaj zajedništva. Bilo je ohrabrujuće videti kako se pojedinci iz različitih sfera - poput nevladinog sektora, konsaltinga, biznisa i obrazovanja - okupljaju sa zajedničkim entuzijazmom za učenje i rast. Igra “Nikad nisam” je bila prilika da alumnisti podele svoja prethodna iskustva, kako na obrazovnom nivou u BOŠ-u i van njega, tako u profesionalnim dostignućima i na taj način jedni drugima pomognu savetima i deljenjem iskustava.

Od iskusnih profesionalaca do nedavnih diplomaca, polaznici su predstavljali širok spektar industrija i oblasti, naglašavajući svestranost obrazovanja koje pruža BOŠ. Kako se obrazovni program dosta menjao tokom trideset godina, okupljanje je takođe bilo podsetnik evolucije i BOŠ-ovog rasta i konstantnog prilagođavanja aktuelnostima.

Uspeh Alumni okupljanja je svedočanstvo trajnog uticaja Beogradske otvorene škole i njene posvećenosti negovanju angažovane zajednice alumnista.

Ovo okupljanje je jedno od mnogih koje ćemo realizovati u narednom periodu.