Slobodne aktivnosti

Pored obaveznih celina programa koje podrazumevaju predavanja, radionice i mentorski rad, na programu Studije budućnosti se organizuje i niz slobodnih aktivnosti kroz koje studenti i studentkinje imaju priliku da se bolje međusobno upoznaju, da nađu zajednička interesovanja, ali i nauče nešto novo jedni od drugih. Polaznici i polaznice svake generacije u toku trajanja programa idu u posete pozorištu, bioskopu, ali i zajedničke izlaske i druženja. Poseban značaj u tom pogledu ima Zimska škola timskog rada, a koja se organizuje u vidu zajendičkog putovanja van Beograda, a podrazumeva niz interesantnih radionica timskog rada. U toku programa nastaju prijateljstva za do kraja života, a upravo slobodne aktivnosti imaju poseban značaj u tome.

• SPECIJALNA PREDAVANJA – ovakva vrsta predavanja daju priliku studentkinjama i studentima da saznaju i budu informisani o svim aktuelnim temama, ali i da upoznaju istaknute ličnosti iz sveta politike, kulture, sporta, medija, itd.

• BOŠ KNJIŽEVNI KLUB - Pisana reč je nešto što je oduvek imalo veliku važnost za BOŠ i njene studente. Tako je na inicijativu studentkinja i studenata organizovana i čitalačka sekcija. U okviru ove aktivnosti studentkinje i studenti analiziraju, debatuju, razmenjuju ideje jedni s drugima, a u vezi sa određenim književnim tekstom koji prethodno sami odaberu.

• STUDENTS2STUDENTS PROGRAM – Studentkinje i studenti na kraju drugog semestra imaju priliku da međusobno razmenjuju znanja i veštine koje poseduju, u vidu interaktivnih i pažljivo pripremljenih predavanja. Teme predavanja mogu obuhvatati bilo šta što spada u lična interesovanja studenata, bez obzira da li ona dolaze iz akademske, profesionalne ili neke druge sfere.

Koja je to slobodna aktivnost koju bi ti kao student/kinja Studija budućnosti predložio/la?