30. generacija Studija budućnosti započela jesenji semestar

Jubilarna, 30. generacija obrazovnog programa Studije budućnosti započela je prvi semestar na jednogodišnjem programu. Nakon dva upisna kruga i tri kruga selekcije kandidata, izabrano je 20 studenata koji će biti deo jubilarne generacije.

U toku jedne akademske godine studente očekuju mnogobrojne aktivnosti u okviru 4 modula. U prvom semestru će imati priliku da slušaju predavanja u okviru modula Budućnost države i društva i Veštine za budućnost, a u toku drugog semestra svoja znanja i iskustva steći će na modulima Učionica 4.0 i Pogledi ka Evropi. Pored redovnih predavanja, studenti će imati priliku i da rade sa mentorima u okviru programa Alumni2Students, ali i da svoje prvo iskustvo rada u praksi steknu u okviru programa Prakse.

Studenti će pored ovih obaveznih aktivnosti imati i mnogobrojne vannastavne aktivnosti: Psihološke radioniceKnjiževni klub, ali raznovrsna neformalna druženja (odlasci u bioskop, pozorište, poseta izložbama i sajmovima, noćni izlasci, itd.)

Kada je reč o polaznicima i polaznicama 30. generacije, imamo ukupno 20 studenata, a oni dolaze sa različitih fakulteta (Pravni fakultet, Fakultet političkih nauka, Filozofski fakultet, Filološki fakultet, Poljoprivredni fakultet, Medicinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Fakultet organizacionih nauka i Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija). Njihove biografije možete videti na sledećem linku.

Uvodnu radionicu na programu 15. oktobra održala je Bojana Jevtović u okviru modula Veštine za budućnost, a prvo predavanje na modulu Budućnost države i društva održao je Nemanja Đorđević na temu Nevolje sa obrazovanjem: Slon u prostoriji.

Želimo srećan početak 30. generaciji i da im program pomogne da pronađu svoju budućnost!