Održana mentorska radionica u okviru Alumni2Students programa mentorstva

U utorak, 24. januara u prostorijama Beogradske otvorene škole održana je mentorska radionica u okviru Alumni2Students programa mentorstva.

Studenti i studentkinje 30. generacija imali su priliku da kroz interaktivnu radionicu upoznaju svoje mentore i mentorke. Takođe, ovo je bila prilika i da mentori i mentorke, koji do sada nisu bili deo mentorskog Programa, upoznaju osnovnu metodologiju rada u okviru ovakve vrste programa, ali da svi zajedno, kako stari, tako i novi mentori, dođu do zajedničkih pojmova i tačaka koje obuhvata ovako složen proces. Moderatorka radionice bila je Nataša Nikolov, alumnistkinja Programa i dugogodišnji mentor. Nataša je kroz niz interaktivnih aktivnosti uspela da približi učesnicima radionice značaj i vrednost mentorskog procesa.

Podelivši se u jednake grupe, mentori i mentorke sa svojim mentijima i mentorinama, kreirali su kratak pregled pojmova koji ih asociraju na mentorski proces. Nakon toga, svi zajedno su predstavili svoja zapažanja, ali i započeli završnu diskusiju oko zaključnih tačaka. Poslednji deo radionice bio je usmeren na direktno upoznavanje mentora i studenata, u sesiji 1 na 1. Na kraju večeri, uz neformalno druženje svih aktera ove radionice, zapravo je započeo mentorski proces, koji će, zasigurno, biti jedan od najvažnijih celina ovog semestra na obrazovnom Programu Studije budućnosti.