Predstavljanje završnih projekata studentima 30. generacije

Studenti i studentkinje jubilarne, 30. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti, bliže se kraju prolećnog semestra.

U ovom semestru jedna od aktivnosti će biti i pisanje završnog rada, i to: studija slučaja, predlog praktične politike ili akademski esej. Studenti su imali priliku da u prostorijama Beogradske otvorene škole poslušaju predstavljanje završnih projekata od strane mentora i mentorki koji će ih voditi. Predlog praktične politike ove godine će voditi kao mentor Vladimir M. Pavlović, savetnik za javne politike u Beogradskoj otvorenoj školi i Goran Radlovački, istraživač i koordinator projekata, takođe iz Beogradske otvorene škole. Mentor i podrška u okviru pisanja Studije slučaja biće Marina Lukić, menadžerka projekata u Beogradskoj otvorenoj školi. Bivša alumnistkinja, a sada koordinatorka programa Studije budućnosti Mina Kuzminac je zajedno sa Pavlom Nedićem, dugogodišnjim saradnikom na Obrazovnom programu, predstavila Akademski esej kao formu završnog rada.

Predstavljanje završnih projekata je bilo veoma interaktivno uz dosta pitanja i predloga samih studenata. Nakon konsultacija, dogovora i dodatnog promišljanja, studenti i studentkinje će se opredeliti za jednu vrstu rada koju bi pisali, a koja će biti objavljena u okviru Zbornika završnih radova Beogradske otvorene škole.