Students2Students predavanja obeležila kraj prolećnog semestra

Jubilarna, 30. generacija obrazovnog programa Studije budućnosti završila je letnji semestar na jedan lep i poseban način. Tradiciju Students2Students predavanja nastavila je 30. generacija i kroz dve nedelje u standardnim terminima predavanja Andrea Darabašić, Anđelija Grujić, Branko Petković i Miloš Bilanović su nam prezentovali zanimljive teme iz različitih oblasti.

Prvo u nizu Students2Students predavanje održao je Branko Petković, student Fakulteta političkih nauka. Tema njegovog predavanja nosi naziv Simbolika Balkana - šta Balkan zapravo znači? Branko je na vrlo šarmantan način, sjajnim javnim nastupom, odličnom pripremljenom prezentacijom vodio ovo predavanje. Diskusija polaznika i velika zainteresovanost za ovu temu je dokaz da je Branko zaista održao vrlo korisno predavanje.

Niz je nastavio Miloš Bilanović, diplomirani filozof. On je na sebi svojstven način uspeo da duboke filozofske teme prilagodi savremenim tendencijama i tako svakog studenta i studentkinju uključi u diskusiju. Naziv njegovog predavanje je Sofisti.

Naredne nedelje, naše studentkinje su preuzele štafetu od svojih kolega i predstavile nam svoje sfere interesovanja kroz praktične radionice.

Andrea Darabašić je održala predavanje na temu Početak karijere: navigacija kroz izazove i mogućnosti nove karijere. Najveću pažnju usmerila je na praktičnu vežbu koja se tiče pravljenja i kreiranja naloga na LinkedIn platformi. Korak po korak, Andrea je uvela studente i studentkinje u svet ove platforme koja im itekako može pomoći u daljem razvoju karijere, ali i predstavljanju sebe i svojih uspeha na ovoj popularnoj mreži.

Poslednje predavanje u okviru Students2Students predavanja, ali i ovog semestra, održala je Anđelija Grujić. Njena radionica nosi naziv Sociologija oko nas. Kroz ovu veoma lepo osmišljenu i interaktivnu radionicu Anđelija je svojim koleginicama i kolegama kroz aktuelne teme koje nas okružuju svakodnevno, a koje su iz različitih drušvenih sfera, predstavila niz socioloških aspekata koji su važni za određivanje problema i činilaca koji su uticali na mnogobrojna dešavanja u poslednje vreme.