Početak jesenjeg semestra na Studijama budućnosti

U proteklim danima, studenti XXXI generacije obrazovnog programa Studije budućnosti imali su priliku da slušaju prva predavanja i učestvuju na prvim radionicama ovog programa.

Reformisane Studije budućnosti u toku jesenjeg semestra obuhvataju 3 modula – Znanja za budućnost, Veštine budućnosti i Psihološku podršku.

Studentima se, prvenstveno, obratila izvršna direktorka Beogradske otvorene škole, Vesna Đukić, poželeći im dobrodošlicu.

Modul Znanja za budućnost otvorio je Srđan Verbić predavanjem „Studije budućnosti, nauka i društvo“. Studenti su razgovarali o obrazovanju, modelima predviđanja budućnosti, kao i o ulozi veštačke inteligencije u kreiranju budućnosti. Izvrsno predavanje je pokrenulo temeljnu diskusiju, koja je omogućila studentima da dodatno prodube svoje razmišljanje o ovim temama.

Veštine budućnosti započete su „Retoričkom radionicom“, koju je vodio Vladimir Pavićević. Cilj ovog modula je omogućavanje studentima da usvoje konkretne veštine koje će im pomoći u profesionalnom napretku, te je u ovom duhu osmišljena i prva radionica usmerena na veštinu javnog nastupa. Na zanimljiv način i kroz različite uloge, studenti su se suočili sa određenim preprekama koje se mogu javiti u toku javnog nastupa i govora, te su imali mogućnost da kasnije o njima i porazgovaraju.

Studenti su započeli i svoje „Psihološke radionice“, sa psihološkinjom Janom Stojanović. Imali su priliku da se bliže upoznaju, i za početak porazgovaraju o emocijama i svojim razmišljanjima.

Nakon ovakvog početka, očekujemo sjajan nastavak jesenjeg semestra kroz brojna predavanja i radionice, koje će omogućiti studentima da usvoje mnoga nova znanja i veštine, kao i da se susretnu sa temama kojima se ranije nisu bavili, te prošire svoja interesovanja.