Korak bliže ka kvalitetnim radnim praksama

Drugi sastanak Radne grupe za radne prakse koji je održan je 8. oktobra 2021, u prostorijama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bio je usmeren na pitanja kvaliteta radnih praksi na otvorenom tržištu.

BOŠ Karijera

Prvi besplatan onlajn sistem u Srbiji za planiranje karijere. Nudimo ti testove za samoprocenu, opise zanimanja, fakulteta i visokih škola, formular za karijerni plan i CV! Naša savetnica za karijeru ti stoji na raspolaganju za sve vrste nedoumica u karijeri.

DETALJNIJE

Dijalog mladih sa premijerkom: O radnim praksama i kvalitetnom zaposlenju

U petak 19. februara od 12h, u zgradi Vlade Republike Srbije, održan je drugi po redu Dijalog mladih sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić na kom su učestvovali i predstavnici Beogradske otvorene škole - Goran Radlovački i Jovana Božičković.

DETALJNIJE

Održana obuka za novopostavljene gradonačelnike i predsednike opština

Beogradska otvorena škola realizovala je obuku "Razvoj omladinske politike na lokalnom nivou", u okviru specijalizovanog programa obuke za podršku novopostavljenim liderima u jedinicama lokalne samouprave, kojim koordinira Nacionalna akademija za javnu upravu. 17. i 18. decembra 2020. godine.

DETALJNIJE

Zašto bi potrebe i problemi mladih trebalo da budu prioritet vlada Zapadnog Balkana?

Beogradska otvorena škola okupila je više od 150 donosioca odluka, predstavnika vlada zemalja Zapadnog Balkana, biznis sektora, organizacija civilnog društva i zainteresovanih pojedinaca koji su razgovarali o zapošljivosti mladih u regionu u četvrtak 17. i petak 18. decembra 2020. godine.

DETALJNIJE. 

Mesec kvalitetnih radnih praksi: Nagrađeni najkreativniji mladi

Beogradska otvorena škola (BOŠ) Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) održali su onlajn razgovor sa mladima i nagradili najkreativnije koji su učestvovali na nagradnom konkursu povodom Meseca kvalitetnih radnih praksi pod nazivom „Ne budi fikus! Pričajmo o praksama!“.

DETALJNIJE

Karijerne teškoće u onlajn savetovanju - nalazi istraživanja

Beogradska otvorena škola sprovela je istraživanje o teškoćama u karijernom odlučivanju sa kojima se suočavaju mladi koji koriste usluge onlajn karijernog savetovanja. 

PUBLIKACIJA

Odabrani pobednici VI Sajma školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizovala je šesti Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, u četvrtak 29. oktobra 2020. godine, ovog puta u onlajn formatu. Na ovogodišnjem Sajmu, predstavilo se 16 srednjoškolskih timova za karijerno vođenje i savetovanje.

DETALJNIJE

Radionice za traženje posla kao podrška zapošljavanju migranata

Kako prepoznajemo naše veštine? Na koji način možemo da ih predstavimo potencijalnom poslodavcu? Kako odgovaramo na pitanja tokom intervjua za posao? Ovo su neka od tema koje su otvorene tokom obuka za traženje posla i zapošljavanje u okviru projekta ALMIT – Brža integracija migranata na tržište rada kroz mapiranje veština i obuku.

DETALJNIJE

Da li je „Moja prva plata“ stvarno kvalitetna?

Vlada Republike Srbije je u cilju suočavanja sa nadolazećom ekonomskom krizom donela nove mere za oporavak privrede usmerene ka rešavanju dugoročnog problema nezaposlenosti mladih. Po svemu sudeći, da će ekonomske posledice krize izazvane virusom covid-19 biti izuzetno snažne i nepovoljne, više je stvar činjenica nego pukog nagađanja, te ono što ostaje jeste da se vidi koliko će snažan, zapravo, biti njen udar na ekonomiju.

Mladi

Škole

Biznis

Karijera

Mingl

Beogradska otvorena škola kroz programsku oblast za unapređivanje zapošljivosti podržava pojedince da kreativno odgovore na izazove aktivnog traženja, dobijanja i zadržavanja posla i napredovanja na poslovnom i privatnom planu.