PolitiKAS: Jubilarna generacija uspešno završila program

Svečana dodela sertifikata za polaznike jubilarne X generacije obrazovnog programa "PolitiKAS" održana je 20. maja 2019. godine u prostorijama Beogradske otvorene škole. Prilikom dodele sertifikata polaznicima su se obratili Gordana Pilipović iz KAS-a, Danijela Grubnić, koordinatorka obrazovnog programa "PolitiKAS" i Milorad Bjeletić, izvršni direktor BOŠ-a. Ovom prilikom naglasili da je svih 24 polaznika uspešno završilo program što govori o posvećenosti kako organizatora tako i samih polaznika.

Polaznici su i ove godine imali priliku da sa istoričarkom umetnosti Anom Samardžić pre početka specijalnog predavanja i svečane dodele diploma, edu šetnjom saznaju zanimljive informacije o Beogradu. Ovogodišnja šetnja obuhvatila je Kalemegdan i Beogradsku tvrđavu. Polaznici su imali prilike da saznaju više o narodima i političkim previranjima koja su se dešavala na raskršću dveju reka. 

Nakon šetnje, polaznici su imali prilike da čuju još jedno specijalno predavanje po njihovom izboru. Svake godine polaznici na kraju semestra biraju predavača koga žele ponovo da čuju pre početka svečane dodele sertifikata. Ove godine izabrana su dva predavača, profesor Vladimir Pavićević i narodni poslanik Vladimir Orlić. Tema ovogodišnjeg specijalnog predavanja bila je "Refleksije o srpskom savremenom parlamentarizmu" koja je realizovana u vidu debate između predavača i polaznika.

Nakon predavanja, polaznicima su uručeni sertifikati i proglašeni su najuspešniji polaznici u generaciji. Ove godine ta titula je pripala Jovanu Vidojeviću i Nenadu Joksimoviću.

I ove godine polaznici su nova znanja sticali u okviru četiri modula koja su realizovana u dva semestra. U prvom semestru realizovani su moduli Politika I i Ekonomska i socijalna politika, dok su u drugom semestru prisustvovali predavanjima na modulima Politika II i Evropske integracije. Polaznici su tokom programa sa kolegama i predavačima imali prilike da razmenjuju znanja i iskustva i diskutuju na različite teme.

Konkurs za narednu XI generaciju polaznika/ca ovog programa je otvoren, a više detalja možete saznati OVDE.

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti