PolitiKAS:Početak prolećnog semestra za jubilarnu X generacije

Prolećni semestar za jubilarnu X generaciju obrazovnog programa PolitiKAS počeo je u utorak, 19. februara, 2019. godine. Voditelji modula, Jelena Babić i Vladimir M. Pavlović, poželeli su dobrodošlicu polaznicima, a pred početak predavanja prisutnima se obratili i Gordana Pilipović iz Fondacije Konrad Adenauer.

Profesorka Vesna Knežević Predić prolećni semestar je otvorila predavanjem na modulu Evropske integracije. Tema predavanja bila je Razumeti Evropsku uniju: Uvod u institucionalni okvir i procese donošenja odluka. Polaznici su bili u prilici da uče o kompleksnoj organizaciji EU kao pravnim okvirima koji nastaju unutar nje.

Drugo predavanje bilo je rezervisanu za temu o demokratski pluralnim društvima i podelama u javnoj sferi, a o svemu ovome polaznici su diskutovali sa profesorom Miodragom Jovanović koji je ovo predavanje održao u okviru modula Politika II.  

U toku prolećnog semestra polaznici će biti u prilici da uče o EU integracijama i političkim konceptima važnim za organizaciju i funkcionisanje društva i njegovog političkog sistema. Teme koji ovaj semestar pokriva tiču se nastanka i uloge država, bezbednosne politike EU, regionalnoj politici, sajber bezbednosti, ljudskim i manjinskim pravima…  

Radni deo prolećnog semestra polaznici će zaokružiti pisanjem dva akademska eseja koja će detaljnije analizirati neku od tema koje su imali prilike da čuju tokom predavanja. Kraj programa za X generaciju biće obeležen specijalnim predavanje predavača koga polaznici sami odaberu, šetnjom kroz ulicu Kralja Petra i upoznavanjem za arhitektonskim delima važnim za grad Beograd i dodelom sertifikat. 

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti