IX generacija polaznika PolitiKAS-a i još jednom uspešno završen program

Predstavnici Beogradske otvorene škole (BOŠ) i Fondacije Konrad Adenauer (KAS) su, u utorak, 29. maja 2018. godine u prostorijama KAS-a, svečano dodelili sertifikate polaznicima IX generacije obrazovnog programa "PolitiKAS". Na dodeli sertifikata polaznicima su se obratili Gordana Pilipović iz KAS-a, i Danijela Grubnić, koordinatorka obrazovnog programa "PolitiKAS", iz BOŠ-a. Istakle su da im je posebno zadovoljstvo što je svih šesnaest polaznika ispunilo sve svoje obaveze i sa uspehom završilo program.

Pre početka specijalnog predavanja i svečane dodele diploma, polaznici su imali jednu zanimljivu aktivnost edukativnog karaktera. Zajedno sa istoričarkom umetnosti Anom Samardžić obišli su važne istorijske znamenitosti u ulici Kralja Petra, ujedno i u ulici gde se nalazi predstavništvo KAS-a. Ova ulica u Beogradu je po mnogo čemu poznata, ali  možda predstavlja i najbolji primer spajanja različitih arhitektonskih građevina, koje su podlegle uticaju političkih tokova tokom naše istorije.

Nakon ovog upoznavanja, polaznici su imali prilike da prodiskutuju na uvek inspirativan način, sa sjajnim Vladimirom Pavićevićem o važnoj političkoj temi  "Koliko je moguće proširenje EU 2025. godine“. Tokom predavanja polaznici su u razgovoru sa predavačem podelili utiske o tome koliko je realno da Srbija postane punopravna članica EU 2025. godine, koji sve izazovi pred Srbijom stoje na putu do ovog cilja, ali i kako će se sve buduće reforme odraziti na građane Srbije, kao i mnogim drugim relevantnim temama.

Polaznici su u akademskoj 2017/2018. godini na obrazovnom programu "PolitiKAS" imali prilike da slušaju predavanja u okviru četiri nastavna modula, u dva semestra. U prvom semestru polaznici su slušali predavanja na Modulima Politika I i Evropske integracije, dok su u drugom semestru prisustvovali predavanjima na Modulima Politika II i Ekonomska i socijalna politika. Moduli su imali za cilj da razviju dodatna znanja iz oblasti politike, evropskih integracija, ekonomskog i socijalnog razvoja društva. Polaznici su tokom programa sa kolegama i predavačima imali prilike da razmenjuju znanja i iskustva i diskutuju na različite teme.

Konkurs za narednu jubilarnu X generaciju polaznika/ca ovog programa biće raspisan u avgustu 2018. godine.

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti