PolitiKAS: Početak predavanja u prolećnom semestru za IX generaciju

U utorak, 20. februara, 2018. godine počela su predavanja u prolećnom semestru na obrazovnom programu „PolitiKAS“ za IX generaciju polaznika. Danijela Grubnić, koordinatorka obrazovnog programa "PolitiKAS", i Gordana Pilipović iz Fondacije Konrad Adenauer poželele su dobrodošlicu polaznicima, a pozdravnu reč je uputila i Jelena Babić voditelj modula Politika II i Marko Danon voditelj modula Socijalna i ekonomska politika.

U utorak, 20. februara, 2018. godine počela su predavanja u prolećnom semestru na obrazovnom programu „PolitiKAS“ za IX generaciju polaznika. Danijela Grubnić, koordinatorka obrazovnog programa "PolitiKAS", i Gordana Pilipović iz Fondacije Konrad Adenauer poželele su dobrodošlicu polaznicima, a pozdravnu reč je uputila i Jelena Babić voditelj modula Politika II i Marko Danon voditelj modula Socijalna i ekonomska politika.

Predavanjem profesora Miodraga Jovanovića otvoren je modul Politika II, a polaznici su sa njim imali prilike da razgovaraju o Identitetskim podelama u javnoj sferi i na koji način institucije demokratskih pluralnih društava pristupaju ovakvim problemima.

Potom je usledilo predavanje profesora Miodraga Zeca koji je sa polaznicima diskutovao o politici privrednog razvoja i koji su to faktori koji na njega utiču.

Prolećni semestar je rezervisan za brojna predavanja koje će polaznike programa upoznati sa bitnim informacijama i dešavanjima koje pokrivaju teme poput  političkog sistema Nemačke, monetarne i fiskalne politike, globalnih trendova bezbednosne politike, socijalne tržišne privrede, globalizacije i modernizacije...

Kao i u jesenjem semestru, polaznici će na kraju prolećnog semestra pisati dva akademska esej koja će se odnositi na neke od tema koje su slušali na predavanjima. Polaznike očekuje i poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije koja će takođe biti edukativnog karaktera. 

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti