PolitiKAS: Početak prolećnog semestar

U utorak, 7. februara 2017. godine, otvoren je prolećni semestar obrazovnog programa PolitiKAS u akademskoj 2016/2017. godini. U okviru ovog semestra polaznici će imati prilike da slušaju predavanja na Modulima Politika II i Ekonomska i socijalna politika.Ovom prilikom polaznicima VIII generacije obratili su se Gordana Pilipović iz Konrad Adenauer Fondacije, Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole, kao i voditelji Modula Politika II Ena Babić iz Privredne komore Srbije, i Modula Ekonomska i socijalna politika Marko Malović sa Instituta ekonomskih nauka.

Prolećni semestar započeo je predavanjem "Osnove međunarodnih odnosa i diplomatije" na modulu Politika II koje je održao Dragan Živojinović sa Fakulteta političkih nauka. Predavanje na Modulu Ekonomska i socijalna politika održao je Vladan Ivanović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, na temu "Socijalna tržišna privreda".

Predavanja u ovom semestru biće vezana za fiskalnu politiku, politiku privrednog razvoja, tržište rada i nezaposlenost, zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja, ljudska i manjinska prava i njihovu međunarodnu zaštitu, ekonomsku i socijalnu politiku Evropske unije, ali govoriće se i o mnogim drugim temama koje su značajne za dalje neformalno obrazovanje polaznika VIII generacije obrazovnog programa "PolitiKAS", koji su predstavnici političkih stranaka i organizacija.

U ovom semestru polaznici će pored predavanja imati i  obavezu izrade eseja na zadate teme iz oba modula. Semestar se završava uručivanjem sertifikata polaznicima, kao i specijalnim predavanjem koje će studenti imati prilike sami da odaberu, u maju 2017. godine.

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti