Uspešan završetak akademske godine za VIII generaciju polaznika PolitiKAS-a

Predstavnici Beogradske otvorene škole (BOŠ) i Fondacije Konrad Adenauer (KAS) su, u utorak, 16. maja 2017. godine u prostorijama KAS-a, svečano dodelili sertifikate polaznicima VIII generacije obrazovnog programa "PolitiKAS", nakon čega je održano specijalno predavanje profesora Ive Viskovića sa Fakulteta političkih nauka.Na dodeli sertifikata polaznicima su se obratili direktor KAS-a Norbert Bekman-Dirkes, Gordana Pilipović iz KAS-a, izvršni direktor BOŠ-a Milorad Bjeletić i Danijela Grubnić, koordinatorka obrazovnog programa "PolitiKAS" iz BOŠ-a. Oni su istakli da im je posebno zadovoljstvo što je svih dvadeset pet polaznika ispunilo sve svoje obaveze i sa uspehom završilo program.

Nakon svečane dodele sertifikata, profesor Visković, koga su studenti odabrali kao najboljeg predavača na programu, održao je specijalno predavanje na temu "Kako doći do najbolje spoljne politike za Srbiju".

Istog dana, polaznici su imali prilike da razgovaraju sa Pregovaračkim timom za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević, sa kojom su polaznici imali prilike da razgovaraju i na predavanju u prolećnom semestru, ovom prilikom predstavila je pregovarački tim, nakon čega su oni sa polaznicima razgovarali o tome gde se Srbija trenutno nalazi u pregovorima o pristupanju, kao i mnogim drugim relevantnim temama.

Polaznici su u akademskoj 2016/2017. godini na obrazovnom programu "PolitiKAS" imali prilike da slušaju predavanja u okviru četiri nastavna modula, u dva semestra. U prvom semestru polaznici su slušali predavanja na Modulima Politika I i Evropske integracije, dok su u drugom semestru prisustvovali predavanjima na Modulima Politika II i Ekonomska i socijalna politika. Moduli su imali za cilj da razviju dodatna znanja iz oblasti politike, evropskih integracija, ekonomskog i socijalnog razvoja društva. Polaznici su tokom programa sa kolegama i predavačima imali prilike da razmenjuju znanja i iskustva i diskutuju na različite teme.

Konkurs za narednu generaciju polaznika/ca ovog programa biće raspisan u septembru 2017. godine.

Fotografije sa ostalih predavanja i svečane dodele sertifikata možete pogledati ovde.

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti