Obrazovni program „PolitiKAS“

Obrazovni program „PolitiKAS“ je namenjen mladim liderima iz Srbije, predstavnicima političkih stranaka desnog centra i umerene desnice i aktivistima organizacija građanskog društva koje u svom radu zastupaju te vrednosti. Cilj ovog dvosemestralnog obrazovnog programa jeste da se polaznicima pruže dodatna znanja iz oblasti savremene političke teorije i prakse koja će doprineti unapređenju njihovog političkog rada, s jedne strane i umrežavanje polaznika radi podsticanja njihove saradnje značajne za uspešnije zastupanje ideja i vrednosti njihovih organizacija, sa druge strane. 

Obrazovni program „PolitiKAS“ ima nekoliko specifičnih ciljeva:
  • podizanje nivoa znanja mladih lidera o osnovnim konceptima unutrašnje i spoljne politike, demokratskim političkim institucijama i idejama, ekonomskoj i socijalnoj politici i procesima evropskih integracija;
  • unapređenje veština polaznika u timskom radu, prezentaciji i javnom nastupu, pisanju predloga za praktičnu politiku i javnom zastupanju, kao i srodnim veštinama;
  • jačanje mreže mladih lidera iz političkih stranaka i organizacija građanskog društva koje zastupaju vrednosti i ideje desnog centra i umerene desnice, radi unapređivanja njihove komunikacije i koordinacije i podizanja svesti o potrebi jačanja njihove saradnje na postizanju društvenog konsenzusa i boljeg zastupanja ideja i vrednosti njihovih organizacija.

 

Vreme, mesto i način održavanja obrazovnog programa „PolitiKAS”

Program se izvodi u prostorijama Beogradska otvorene škole u Beogradu, Masarikova 5/16. 

Nastava se izvodi tokom dva semestra. Prvi semestar traje od oktobra do kraja decembra tekuće godine, a drugi od februara do maja naredne godine. U svakom semestru će se organizovati po dva kursa. Svaki kurs se sastoji od 10 jednoipočasovnih predavanja, radionica ili treninga. Predavanja, radionice i treninzi organizuju se utorkom od 17:30 – 20:45.

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd
© 2016 Beogradska otvorena škola | Politika privatnosti