Savet za mlade: Koje inicijative mladih su usvojene?

U sredu, 7. aprila 2021. godine u Palati Srbije održana je 15. sednica Saveta za mlade Vlade Republike Srbije na kojoj su prisustvovali predstavnici/ce mladih, a na kojoj su usvojene dve inicijative mladih.

BOŠ u Evropskoj mreži istraživača: Koje su stvarne potrebe mladih?

Aleksandra Đurović, koordinatorka istraživačkih aktivnosti Beogradske otvorene škole postala je deo Evropske mreže istraživača (Pool of European Youth Researchers - PEYR) koja se bavi istraživanjima, zasnovanim na podacima, o mladima i za mlade.

BOŠ u Savetu za mlade: Kako raditi sa mladima za mlade?

Dana 16. marta 2021. godine u Palati Srbije održana je Konstitutivna sednica Saveta za mlade Vlade Republike Srbije. Imenovani su novi članovi i članice Saveta za mlade koji će u narednom periodu imati važnu savetodavnu ulogu u radu Vlade Republike Srbije za sva pitanja relevantna za mlade, a Beogradska otvorena škola ima svoje predstavnice u ovom telu - Jovanu Božičković i Marinu Lukić.

Dijalog mladih sa premijerkom: O radnim praksama i kvalitetnom zaposlenju

U petak 19. februara od 12h, u zgradi Vlade Republike Srbije, održan je drugi po redu Dijalog mladih sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić na kom su učestvovali i predstavnici Beogradske otvorene škole - Goran Radlovački i Jovana Božičković.

DETALJNIJE

BOŠ je član prve Regionalne tematske omladinske laboratorije o nezaposlenosti mladih

Trogodišnji projekat Omladinske laboratorije Zapadnog Balkana, koji sprovodi Savet za regionalnu saradnju, pruža mladima priliku da učestvuju u donošenju odluka i to u domenu nezaposlenosti mladih. Kako se Beogradska otvorena škola dugi niz godina bavi oblastima kao što je unapređivanje zapošljivosti i omladinska politika i predstavnica BOŠ-a, Jovana Božičković, je postala deo prve Regionalne tematske omladinske laboratorije o nezaposlenosti mladih. 

Realizovan Dijalog mladih sa ministrom omladine i sporta

Krovna organizacija mladih Srbije u utorak, 15. decembra, realizovala je Dijalog mladih sa ministrom omladine i sporta, Vanjom Udovičićem, a dvadeset mladih učesnika i učesnica predstavilo je izazove i probleme sa kojima se mladi u Srbiji suočavaju u okviru dve oblasti i ukupno šest tema. Predstavnice Beogradske otvorene škole govorile su o izmenama i dopunama Zakona o mladima i značaju kontinuiranog učešća mladih u procesima donošenja odluka. 

Mladi kao pokretači promena u Evropi

O promeni Evrope kroz prizmu aktivizma mladih Beogradska otvorena škola je razgovarala sa upravo mladim ljudima koji su pokrenuli promene u svojim lokalnim zajednicama i predstavila publikacije na teme mobilnosti i održivog putovanja, tehnologije i inkluzije, zapošljivosti i ekologije. Osnova ovih publikacija su inovativne i kreativne ideje više od 100 mladih iz 10 država Podunavskog regiona, koji su nagrađeni na konkursu „50 ideja za Evropu“.

BOŠ je deo novog Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije

Održana je VIII redovna Skupština Krovne organizacije mladih Srbije od 9. do 11. septembra u Vrnjačkoj Banji i tom prilikom su izabrani novi organi KOMS-a: Predsedništvo Skupštine, Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsednik Upravnog odbora. I u ovom sazivu organa KOMS-a, Beogradska otvorena škola je deo Upravnog odbora!

Mladi i premijerka: „Akcenat mora biti na kvalitetu i dugoročnim rešenjima“

Sastanak predsednice Vlade Ane Brnabić sa predstavnicima udruženja mladih, među kojima su bili i predstavnici Beogradske otvorene škole Ivan Topalović i Goran Radlovački, održan je 8. oktobra 2020. godine u palati Srbija. Na sastanku se pričalo o novoj meri za zapošljavanje mladih, programu „Moja prva plata“. Programom će 10.000 mladih imati priliku da stekne prvo radno iskustvo i poveća svoju zapošljivost.

Da li je „Moja prva plata“ stvarno kvalitetna?

Vlada Republike Srbije je u cilju suočavanja sa nadolazećom ekonomskom krizom donela nove mere za oporavak privrede usmerene ka rešavanju dugoročnog problema nezaposlenosti mladih. Po svemu sudeći, da će ekonomske posledice krize izazvane virusom covid-19 biti izuzetno snažne i nepovoljne, više je stvar činjenica nego pukog nagađanja, te ono što ostaje jeste da se vidi koliko će snažan, zapravo, biti njen udar na ekonomiju.

Vesti

Arhiva vesti

Baneri