O Nacrtu zakona o radnoj praksi sa mladima: Poziv na konsultativni sastanak

Od 3. do 23. decembra traje javna rasprava u vezi Nacrta zakona o radnoj praksi, najvažnijeg normativnog akta koji se odnosi na regulisanje prvih radnih iskustava mladih. Tim povodom, Beogradska otvorena škola u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije organizuje konsultativni sastanak sa mladima i predstavnicima mladih. Cilj je da u procesu budu uključeni svi, a najviše oni kojih se ovaj Zakon tiče.

Pročitaj više

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu zakona o radnoj praksi

Beogradska otvorena škola i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pozivaju zainteresovane građane (pa i mlade!), kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o radnoj praksi i da daju svoje komentare, sugestije i predloge.

 

Saznaj više

BOŠ u Evropskoj mreži istraživača: Koje su stvarne potrebe mladih?

Beogradska otvorena škola postala je deo Evropske mreže istraživača (Pool of European Youth Researchers) koja se bavi istraživanjima o mladima i za mlade zasnovanim na podacima.

Detaljnije

BOŠ u Savetu za mlade: Kako raditi sa mladima za mlade?

Dana 16. marta 2021. godine u Palati Srbije održana je Konstitutivna sednica Saveta za mlade Vlade Republike Srbije. Imenovani su novi članovi i članice Saveta za mlade koji će u narednom periodu imati važnu savetodavnu ulogu u radu Vlade Republike Srbije za sva pitanja relevantna za mlade, a Beogradska otvorena škola ima svoje predstavnice u ovom telu - Jovanu Božičković i Marinu Lukić.

Detaljnije

Dijalog mladih sa premijerkom: O radnim praksama i kvalitetnom zaposlenju

U petak 19. februara od 12h, u zgradi Vlade Republike Srbije, održan je drugi po redu Dijalog mladih sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić na kom su učestvovali i predstavnici Beogradske otvorene škole - Goran Radlovački i Jovana Božičković.

Detaljnije

BOŠ je član prve Regionalne tematske omladinske laboratorije o nezaposlenosti mladih

Trogodišnji projekat Omladinske laboratorije Zapadnog Balkana, koji sprovodi Savet za regionalnu saradnju, pruža mladima priliku da učestvuju u donošenju odluka i to u domenu nezaposlenosti mladih. Kako se Beogradska otvorena škola dugi niz godina bavi oblastima kao što je unapređivanje zapošljivosti i omladinska politika i predstavnica BOŠ-a, Jovana Božičković, je postala deo prve Regionalne tematske omladinske laboratorije o nezaposlenosti mladih. 

Detaljnije

Realizovan Dijalog mladih sa ministrom omladine i sporta

Krovna organizacija mladih Srbije u utorak, 15. decembra, realizovala je Dijalog mladih sa ministrom omladine i sporta, Vanjom Udovičićem, a predstavnice Beogradske otvorene škole govorile su o izmenama i dopunama Zakona o mladima i značaju kontinuiranog učešća mladih u procesima donošenja odluka

Detaljnije

Mladi kao pokretači promena u Evropi

O promeni Evrope kroz prizmu aktivizma mladih Beogradska otvorena škola je razgovarala sa mladim ljudima koji su pokrenuli promene u svojim lokalnim zajednicama i predstavila publikacije na teme mobilnosti i održivog putovanja, tehnologije i inkluzije, zapošljivosti i ekologije. 

Detaljnije

BOŠ je deo novog Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije

Održana je VIII redovna Skupština Krovne organizacije mladih Srbije od 9. do 11. septembra u Vrnjačkoj Banji i tom prilikom su odabrani novi organi KOMS-a: Predsedništvo Skupštine, Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsednik Upravnog odbora.  I u ovom sazivu organa KOMS-a, BOŠ će biti deo Upravnog odbora!

Saznaj više

Mladi i premijerka: „Akcenat mora biti na kvalitetu i dugoročnim rešenjima“

Sastanak predsednice Vlade Ane Brnabić, sa predstavnicima udruženja mladih, među kojima su bili i predstavnici BOŠ-a održan je juče, 8. oktobra u palati Srbija. Na sastanku se pričalo o novoj meri za zapošljavanje mladih, programu „Moja prva plata“.

Saznaj više

Vesti

Arhiva vesti

Baneri