KONKURS ZA STUDENTE EKONOMSKIH FAKULTETA

- Studijska poseta institucijama EU u Briselu -

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u okviru projekta "Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije" poziva studente završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i studente master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru da se prijave na konkurs za petodnevnu posetu institucijama Evropske unije u Briselu tokom leta 2018. godine.

Cilj posete namenjene studentima završnih godina Ekonomskih fakulteta jeste da se učesnici bliže upoznaju sa procesom pristupanja EU (sa naglaskom na ekonomske aspekte procesa pristupanja), politikama EU, pomoći koju pruža EU, te rezultatima i prilikama koje omogućava proces evropskih integracija, kao i sa procesom ekonomskih integracija u Evropskoj uniji.

 

 

Uslovi konkursa:

Konkurs je otvoren za studente završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i za studente master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru.

Prilikom prijavljivanja kandidati treba da dostave:

 • CV – najviše do dve strane (na srpskom ili engleskom jeziku)
  Template: CV europass možete preuzeti na linku;
 • fotokopiju stranica indeksa koje sadrže ocene na predmetima i overeni poslednji semestar – prosečna ocena tokom studija mora biti minimum 8.00;
 • popunjen prijavni formular na engleskom jeziku koji se nalazi na linku.

Tokom studijske posete odabrani studenti će imati priliku da sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Evropske komisije i brojnim udruženjima razgovaraju o različitim ekonomskim temama koje se odnose na proces evropskih integracija Srbije i na ekonomske integracije u Evropskoj uniji, ali i da se bliže upoznaju sa procesom pristupanja Srbije EU.

Ukupno će biti odabrano 30 studenta, koji će uzeti učešće u studijskoj poseti institucijama EU u Briselu. Rezultati konkursa će biti objavljeni do 15. maja 2018. godine, a svi prijavljeni kandidati koji su učestvovali na konkursu će biti obavešteni putem i-mejla o ishodu konkursa.

 

Slanje prijava:

Rok za dostavljanje dokumentacije je 6. maj 2018. godine do ponoći. Prijave pristigle nakon isteka roka neće biti uzete u razmatranje.

CV u elektronskoj formi sa imenom i prezimenom studenta, i kontakt podacima, kao i fotokopiju stranica indeksa koje sadrže ocene na predmetima i overeni poslednji semestar slati na adresu: jelisaveta.jovanovic@bos.rs.

Svi troškovi studijske posete će biti u potpunosti pokriveni od strane organizatora, a to uključuje:

 • Troškove dolaska u Beograd i odlaska iz Beograda, za učesnike koji nisu iz Beograda, u visini povratne autobuske karte na relaciji: mesto prebivališta - Beograd - mesto prebivališta;
 • Troškove smeštaja u Beogradu: Za sve polaznike obezbeđeno je noćenje dan uoči putovanja, kao i po povratku za one učesnike kojima je neophodan smeštaj. Učesnici će biti smešteni u hotelu Park sa tri zvezdice u Beogradu;
 • Troškove transporta od hotela do aerodroma Nikola Tesla prilikom odlaska;
 • Troškove avionskog prevoza do Brisela i nazad;
 • Troškove lokalnog prevoza (autobuski prevoz od aerodroma u Briselu do hotela i nazad, kao i markica za lokalni prevoz);
 • Troškove hotelskog smeštaja sa tri zvezdice u Briselu na bazi noćenja sa doručkom;
 • Troškove putnog i zdravstvenog osiguranja
 • 100 evra za individualne troškove.

Studenti su u obavezi da nakon završene studijske posete osmisle aktivnost kojom će predstaviti neke od tema obrađivane tokom studijske posete. Aktivnost će biti osmišljena u saradnji sa profesionalnim timom koji sprovodi studijsku posetu.

Ukoliko imate nekih pitanja, možete ih poslati imejlom na jelisaveta.jovanovic@bos.rs ili pozvati na +381 11 30 61 372.

O projektu "Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije"

Projekat "Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije" podrazumeva organizovanje studijskih poseta institucijama Evropske unije u Briselu i četiri posete susednim državama-članicama Evropske unije, susedima Republike Srbije, tokom 2017. i 2018. godine.

 

 

   Projekat finansira Evropska unija