Dostupan 79. broj biltena Progovori o pregovorima „Otvaranje klastera 4 - Zasluga Srbije ili podsticaj iz Brisela“

Novi broj biltena Progovori o pregovorima analizira otvaranje klastera 4 Zelena agenda i održivi razvoj, kao i izmene koje nam donosi zakazani referendum o izmeni Ustava, uz osvrt na održane dijaloge mladih sa donosiocima odluka.

DETALJNIJE

Dostupan 78. broj biltena Progovori o pregovorima „O (ne)opravdanim kritikama - Open Balkan ili otvoreno balkanski“

Novi broj biltena Progovori o pregovorima bavi se regionalnim inicijativama na Zapadnom Balkanu, saradnjom i dijalogom civilnog društva i donosilaca odluka, kao i novim Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi.

DETALJNIJE

Predstavljen indeks rodne ravnopravnosti: Da li je Srbija napredovala u ovoj oblasti?

Život u sistemu u kome vlada olimpijada nejednakosti, pred naše društvo stavlja brojne izazove. Legitimizacijom obrazaca nejednakosti i podržavanjem rodnih stereotipa i uloga, održava se stanje u kome žene provode 2,5 puta više vremena radeći kućne poslove nego muškarci. Resursi poput vremena, novca i znanja nisu jednako dostupni muškarcima i ženama, a rodni jaz se ustaljenim i naučenim oblicima ponašanja samo produbljuje.

DETALJNIJE

Dostupan 77. broj biltena Progovori o pregovorima „Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije - glasne pohvale za stajanje u mestu“

Novi broj biltena sadrži tekstove o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, analizu usvojenog dokumenta o izbornim uslovima kao i predstavljanje nove Švedske Strategije za podršku reformama u zemljama Zapadnog Balkana.

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena