Predstavljen indeks rodne ravnopravnosti: Da li je Srbija napredovala u ovoj oblasti?

Život u sistemu u kome vlada olimpijada nejednakosti, pred naše društvo stavlja brojne izazove. Legitimizacijom obrazaca nejednakosti i podržavanjem rodnih stereotipa i uloga, održava se stanje u kome žene provode 2,5 puta više vremena radeći kućne poslove nego muškarci. Resursi poput vremena, novca i znanja nisu jednako dostupni muškarcima i ženama, a rodni jaz se ustaljenim i naučenim oblicima ponašanja samo produbljuje.

DETALJNIJE

Dostupan 77. broj biltena Progovori o pregovorima „Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije - glasne pohvale za stajanje u mestu“

Novi broj biltena sadrži tekstove o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, analizu usvojenog dokumenta o izbornim uslovima kao i predstavljanje nove Švedske Strategije za podršku reformama u zemljama Zapadnog Balkana.

DETALJNIJE

Srbija i EU: treći kvartal 2021.

Peti oktobar predstavlja odličnu priliku za osvrt na napredak Srbije na polju evropskih integracija u prethodnim mesecima. 

DETALJNIJE

DOSTUPNO SPECIJALNO 76. IZDANJE BILTENA PROGOVORI O PREGOVORIMA „O UPITNOJ BUDUĆNOSTI DEMOKRATIJE U SRBIJI – EVROPSKE INTEGRACIJE NAS SE ŽIVOTNO TIČU“

Naš mesečni bilten Progovori o pregovorima posvetili smo građanima koje smo uhvatili na delu i njihovim pričama sa druge strane.

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena