Move.Link.Engage - Građani uhvaćeni na delu: Druga strana priče

Beogradska otvorena škola organizuje sedmu po redu konferenciju Move.Link.Engage: Građani uhvaćeni na delu – Druga strana priče, koja će se održati 21. i 22. septembra 2021. godine, u onlajn prostoru na zvaničnom MLE veb-sajtu.

ANTIKORUPCIJA I DRUŠTVO, SRBIJA U 2021. GODINI

Visok stepen korupcije u Srbiji predstavlja jednu od glavnih prepreka za sprovođenje sveobuhvatnih reformi u oblasti vladavine prava i pravosuđa. Dodatno osnaživanje organizacija civilnog društva i medija na temu borbe protiv korupcije, razvijanje internih procedura za njeno prepoznavanje, ali i sticanje temeljnih znanja i veština koje bi omogućile sprovođenje antikorupcijskih mera u praksi, neophodni su elementi u cilju podizanja transparentnosti, otvorenosti institucija i jačanju demokratskih vrednosti.

DETALJNIJE

Dijalog promena Info-sesija - Odgovori na najvažnija pitanja

„Bez dijaloga nema demokratskih reformi, unapređenja vladavine prava i zaštite, unapređenja i promocije ljudskih prava. Zato je ključna finansijska i mentorska podrška organizacijama civilnog društva koje će u narednom periodu aktivno raditi na rešavanju različitih problema u zajednici kroz program Dijalog promena“ zaključak je info-sesije održane 11.5.2021. putem ZOOM platforme i Youtube kanala BOŠ-a.

Lista odobrenih predloga projekata za projektnu podršku u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu odobrenih predloga projekata u okviru Poziva za projekte za javno zagovaranje i uključivanje građana koji je raspisan na projektu „Aktivni građani - bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju”.

DETALJNIJE

Kako će dijalog promena uključiti građane u procese koji ih se tiču?

Kako bi se unapredio život građana i rešili društveni problemi, neophodno je da država uključi udruženja građana u sve procese donošenja odluka. Međutim, nedovoljno razvijen institut društvenog dijaloga kao i postojeće prakse pokazuju da to nije slučaj u Srbiji.

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, u četvrtak, 25. marta 2021. godine, organizovala je  konferenciju za medije i ekspertski panel povodom početka trogodišnjeg projekta „Dijalog promena“ u cilju pružanja podrške uspostavljanju dijaloga između civilnog i javnog sektora.

Pokrećemo „Dijalog promena”: Uključi se i ti

U cilju pružanja podrške uspostavljanju dijaloga između civilnog i javnog sektora, Beogradska otvorena škola će u periodu od 2021. do 2023. godine sprovoditi projekat Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti.

Civilno društvo u procesu evropskih integracija: KOREKTIV U KRIZNIM VREMENIMA

Kada se osvrnemo na trenutnu situaciju u društvu, u kontekstu primene politika, reformi, (ne)demokratizacije i (ne)transparentnosti, čini se da civilno društvo, i jedini nezavisni glas koji se iz njega čuje, dobija sve veći značaj.

 

Detaljnije

YOU4EU – Učešće građana 2.0

Beogradska otvorena škola uz podršku programa Evropa za građane i građanke sprovodi projekat „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, sa ciljem da podrži i podstakne učešće građanki i građana Evrope u procesima donošenja odluka i kreiranja politika na nivou Evropske unije.

 

DETALJNIJE

Vesti

Sve vesti