BOŠ Karijera

Prvi besplatan onlajn sistem u Srbiji za planiranje karijere. Nudimo ti testove za samoprocenu, opise zanimanja, fakulteta i visokih škola, formular za karijerni plan i CV! Naša savetnica za karijeru ti stoji na raspolaganju za sve vrste nedoumica u karijeri.

DETALJNIJE

Da li je „Moja prva plata“ stvarno kvalitetna?

U pomalo populističkom i već poznatom maniru, Vlada Republike Srbije je, u cilju suočavanja sa nadolazećom ekonomskom krizom, donela nove programe za oporavak privrede usmerene ka rešavanju dugoročnog problema nezaposlenosti mladih. Po svemu sudeći, da će ekonomske posledice krize izazvane virusom kovid-19 biti izuzetno snažne i nepovoljne, više je stvar činjenica nego pukog nagađanja, te ono što ostaje jeste da se vidi koliko će snažan, zapravo, biti njen udar na ekonomiju.

Kako učiniti usluge karijernog vođenja i savetovanja dostupnim u svakom trenutku?

Beogradska otvorena škola je tokom 22. i 23. avgusta 2020. godine, vredno radila na jačanju kompetencija nastavnika za sprovođenje usluga karijernog vođenja i savetovanja za učenike srednjih škola u cilju njihovog osnaživanja za upravljanje karijerom.

DETALJNIJE 

WEB4YES : Prolećno razmrdavanje i zagovaranje boljih uslova za mlade

Da se mladi sa Zapadnog Balkana suočavaju sa brojnim izazovima u pronalaženju dobrih karijernih prilika za mobilnost, odavno je utvrđeno stanje. WEB4YES regionalna inicijativa, usmerena na osnaživanje organizacija civilnog društva za učešće u donošenju odluka i predlaganje izmena u politici zapošljavanja mladih, pokušava da prkosi toj statistici i doprinese stvaranju boljih uslova za zapošljivost za sve mlade.

DETALJNIJE

Kakodalogija u doba korone za sektor ugostiteljstva

Beogradska otvorena škola Vam predstavlja onlajn priručnik “Smernice za rad sa osobama sa invaliditetom” koji Vam kroz jednostavne, praktične i iskustvene primere i savete nudi informacije kako da Vaše usluge učinite pristupačnim osobama sa invaliditetom.

 

DETALJNIJE

Karijerno vođenje i savetovanje migranata

Osnaživanje migranata za ulazak na EU tržište rada predstavlja težak i izazovan proces koji karakterišu različite i za njih često neizvesne socio - ekonomske, društveno - političke i kulturološke razlike i barijere. Tokom njihovog procesa prilagođavanja na drugačiju kulturu veštine karijernog vođenja i savetovanja mogu poslužiti kao korisna alatka za efikasnije snalaženje, adaptaciju i razumevanje društvenih prilika i integracije na tržište rada.

DETALJNIJE

Zašto #unicorn prakse?

Istraživanja u Srbiji su pokazala da mladi imaju pozitivne stavove prema praksama, ali da je čak 50% mladih bilo u programu prakse bez mentorstva. Podaci govore da je 78% mladih učestvovalo u programu prakse bez ugovora, a čak 90% praktikanata nije bilo plaćeno. U borbi da se ove brojke promene u korist mladih i kvalitetnih praksi, Beogradska otvorena škola 15. novembra 2019. u Beogradu obeležila je Međunarodni dan praktikanata u okviru Nacionalnog foruma za zapošljavanje mladih.

Karijerno vođenje – gde je Srbija u odnosu na Evropsku uniju i Zapadni Balkan

Svaka osoba se u nekom trenutku suočava s promenama i pitanjima ‒ kako naći posao ili ga promeniti, kako izabrati srednju školu, fakultet ili visoku školu ili kako vratiti obrazovanju nakon nekoliko godina rada. Te nimalo jednostavne odluke donose se u kontekstu sveta rada, sveta u kojem su jedina konstante nesigurnost i stalna promena.


DETALJNIJE

5 za 5! - Na V Sajmu školskih timova dodeljeno pet nagrada

Da školske aktivnosti mogu istovremeno podsticati kreativnost i inovativnost učenika dok aktivno doprinose njihovom osposobljavanju u identifikaciji sopstvenih kompetencija i interesovanja koje se tiču daljeg obrazovanja ili uključivanja na tržište rada, pokazao je jubilarni peti po redu Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje u Privrednoj komori Srbije.

DETALJNIJE

Održana konferencija „Kvalitetne radne prakse u eri digitalizacije“

Konferencija „Kvalitetne radne prakse u eri digitalizacije“ koju je organizovala Beogradska otvorena škola održana je u sredu 10. aprila 2019. godine u Beogradu.

DETALJNIJE

Mladi

Škole

Biznis

Karijera

Mingl

Beogradska otvorena škola kroz programsku oblast za unapređivanje zapošljivosti podržava pojedince da kreativno odgovore na izazove aktivnog traženja, dobijanja i zadržavanja posla i napredovanja na poslovnom i privatnom planu.