Održana napredna obuka o karijernom vođenju i savetovanju u srednjim školama

Kako da pomognemo učenicima da donesu karijerne odluke zasnovane na pravovremenim i tačnim informacijama? Koje su kompetencije neophodne karijernim praktičarima za uspešno sprovođenje usluga karijernog vođenja i savetovanja? Kako pripremiti učenike za intervju za posao ili praksu? Ovo su samo neke od tema kojima smo se bavili na dvodnevnoj obuci „Korak dalje ka sveobuhvatnim i kvalitetnim uslugama karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama“, održanoj 19. i 20. septembra u Beogradu.

DETALJNIJE

V REGIONALNA KONFERENCIJA „MOVE.LINK.ENGAGE. FUNDAMENTALS.WANTED“

Na sesiji pod nazivom Skills.Wanted - Guidance Policies towards Future Skills Development učesnici su razgovarali o unapređivanju zapošljivosti mladih i dualnog obrazovanja u Srbiji.

DETALJNIJE

Jačanje organizacija civilnog društva koje se bave unapređivanjem zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu

U petak, 6. septembra u Beogradu je održana ceremonija potpisivanja ugovora između Beogradske otvorene škole i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana koje su nagrađene finansijskom podrškom od strane Evropske unije.

DETALJNIJE

Karijerno vođenje – gde je Srbija u odnosu na Evropsku uniju i Zapadni Balkan

Svaka osoba se u nekom trenutku suočava s promenama i pitanjima ‒ kako naći posao ili ga promeniti, kako izabrati srednju školu, fakultet ili visoku školu ili kako vratiti obrazovanju nakon nekoliko godina rada. Te nimalo jednostavne odluke donose se u kontekstu sveta rada, sveta u kojem su jedina konstante nesigurnost i stalna promena.


DETALJNIJE

5 za 5! - Na V Sajmu školskih timova dodeljeno pet nagrada

Da školske aktivnosti mogu istovremeno podsticati kreativnost i inovativnost učenika dok aktivno doprinose njihovom osposobljavanju u identifikaciji sopstvenih kompetencija i interesovanja koje se tiču daljeg obrazovanja ili uključivanja na tržište rada, pokazao je jubilarni peti po redu Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje u Privrednoj komori Srbije.

DETALJNIJE

Održana konferencija „Kvalitetne radne prakse u eri digitalizacije“

Konferencija „Kvalitetne radne prakse u eri digitalizacije“ koju je organizovala Beogradska otvorena škola održana je u sredu 10. aprila 2019. godine u Beogradu.

DETALJNIJE

BOŠ Karijera

Prvi besplatan onlajn sistem u Srbiji za planiranje karijere. Nudimo ti testove za samoprocenu, opise zanimanja, fakulteta i visokih škola, formular za karijerni plan i CV! Naša savetnica za karijeru ti stoji na raspolaganju za sve vrste nedoumica u karijeri.

DETALJNIJE

Mladi

Škole

Biznis

Karijera

Mingl

Beogradska otvorena škola kroz programsku oblast za unapređivanje zapošljivosti podržava pojedince da kreativno odgovore na izazove aktivnog traženja, dobijanja i zadržavanja posla i napredovanja na poslovnom i privatnom planu.