PolitiKAS: Da se volimo, umesto da se tolerišemo

Uprkos otežanim uslovima prouzrokovanim pandemijom COVID-19 bolesti, sa izmenjenom dinamikom i načinom realizacije programa, svih 19 polaznika i polaznica XI generacije obrazovnog programa PolitiKAS uspešno je završilo program.

Kao što je to do sada bila praksa, polaznici na kraju programa imaju mogućnost da još jednom čuju predavača koji je i čije je predavanje ocenjeno kao najbolje. Ovog puta je to bio Marko Veković, sa Fakulteta političkih nauka, koji je održao specijalno predavanje na temu Religija i demokratija. Na ovom interaktivnom predavanju, polaznici su imali priliku da čuju šta je to zajedničko za Izrael, Alžir i Indiju, nešto više o ulozi crkve u savremenom društvu, posebeno u vremenima krize, kao i o značaju sekularizacije. Polaznici su se takođe zainteresovali za karakteristike sukoba širom sveta u čijoj je osnovi religija. Poruka specijalnog predavanja odnosila se na međusobni odnos ne samo različitih religija, već i političkih opcija: Da se volimo, a ne da se tolerišemo.

Ovom prilikom proglašeni su i najbolji polaznici XI generacije. Ove godine su to Dušan Mitrović i Miloš Vulić. Posebnu pohvalu za redovnost u pohađanju programa dobila je Aleksandra Sredojević.

Kao i svake godine, polaznici su nova znanja i veštine sticali u okviru četiri modula koja su realizovana u dva semestra. U prvom semestru realizovani su moduli Politika I i Ekonomska i socijalna politika, dok su u drugom semestru slušali predavanjima na modulima Politika II i Evropske integracije. O tome kako je izgledao program, možete pročitati ovde odnosno pogledati ovde.

Uskoro će biti otvorene prijave za XII generaciju PolitiKAS-a, a sve informacija može pratiti na našem sajtu.

 

 

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd