Generacija 2014/2015

Aleksandar Zirojević

Rođen 1987. godine u Trebinju. Živi u Novom Sadu. Apsolvent filozofije na filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Aktivan član Srpske napredne stranke, član saveta za kulturu GO SNS Novi Sad. 

Aleksandra Hadži-Ristić

Rođena je 05. avgusta 1988. godine u Peći. Osnovnu školu Stefan Mitrov Ljubiša i gimnaziju Danilo Kiš završila je u Budvi. Fakultet političkih nauka (smer novinarstvo i komunikologija) završila je 2012. godine. Nakon toga je upisala master studije politikologije Država i političko nasilje na Fakultetu političkih nauka. Trenutno je u fazi izrade master teze ,,Mogućnosti i ograničenja primene štrajka kao metoda sindikalne borbe u globalizovanom kapitalizmu” pod mentorstvom prof. dr Zorana Stojiljkovića. Član je Nove stranke od oktobra 2013. godine.

Anja Kostić

Ima 23 godine i student je završne godine Fakulteta tehničkih nauka, smer Grafičko inženjerstvo i dizajn. Član je Srpske napredne stranke od 2010 godine i koordinator za unos, obradu i analizu podataka. Pored toga, društveno je odgovorna i aktivna i učestvovala je na više kurseva i seminara, od kojih je najznačajniji Summer University on Youth Information u Portugalu. Volonter je Infopolis-omladinskog info centra i volontirala je i na mnogim drugim događajima.

Biljana Marković

Rođena je 1991. godine u Krupnju. Apsolvent na Fakultetu političkih nauka, međunarodni smer. Bila je član studentskog parlamenta i studentske organizacije Klub za UN. Akcenat stavlja na neformalno obrazovanje, jačanje i razvoj civilnog društva, te je bila polaznik mnogih edukativnih progama naročito iz oblasti ljudskih prava, veština pregovaranja i političke komunikacije. Glavna područja interesovanja: evropske integracije i međunarodno pravo. Monarhista. Član udruženja građana Dosta je bilo- Restart.

Biljana Petrović

Rođena 14.03.1995.u Beogradu. Od ove godine student Fakulteta političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Aktivan član nevladine organizecije Evropski Parlament Mladih Srbije od 2012. godine. U tom periodu sam učestvovala na brojnim konferencijama u Srbiji i drugim evropskim državama.

Dragana Lazarević

Rođena 1989. godine u Nišu, gde i danas živi. Diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Nišu od 2013. godine. Član političke stranke Ujedinjeni regioni Srbije od 2011. godine, a danas, predsednica Unije mladih URS Niš-OO Palilula i sekretar tog opštinskog odbora. Od 2013. godine član UO Galerije Savremene Likovne Umetnosti u Nišu.

Dušan Ivković

Rođen 13.07.1994. Godine u Nišu, gde i sad živi. Student Biznis Akademije i Fakulteta za Biznis i Menadzment. Od 2012. Godine član Ujedinjenih Regiona Srbije (G17 Plus), gde trenutno obavlja funkciju predsednika Unije Mladih Opštine Medijana i šefa logistike u Opštinskom Odboru Medijana. Od 2013. Godine aktivno učestvuje u radu nevladinih organizacija, učestvuje u humanitarnim akcijama. Učesnik brojnih seminara, tribina i radionica.

Ivan Ćosić

Rođen je 1991. u Šapcu. Student je završne godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, na katedri za filozofiju. Nagrađivan je za postignut uspeh tokom studiranja od strane Univerziteta u Novom Sadu i tokom dosadašnjeg studiranja je ostvario prosečnu ocenu 9,54. Paralelno sa studijama, poslednjih 7 godina radi u privatnom sektoru, na pozicijama grafičkog dizajnera, web dizajnera i menadžera. Trenutno je zaposlen kao menadžer u rasadniku četinara “Jalovik“. Član je pokreta “DOSTA JE BILO – Saša Radulović” od njegovog osnivanja, na čijoj listi je bio kandidat za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima 2014. godine. Od juna 2014. vrši funkciju lokalnog koordinatora u internacionalnom studentskom udruženju “European Students For Liberty”, kao jedini zvanični predstavnik ovog udruženja na teritoriji Vojvodine.

Marijana Jović

Rođena 1987. godine u Šapcu. Diplomirala je 2009 god. na Beogradskoj poslovnoj školi, smer finansije, računovodstvo i bankarstvo. Radila je u JKP "Stari Grad" Šabac, kao i za mnoge marketing agencije. Trenutno obavlja funkciju potpredsednice omladine SPO Šabac.

Marko Đorić

Rođen 20.04.1988. godine u Beogradu,trenutno živi u Nišu. Od 2013 je stekao zvanje diplomirani pravnik-kriminalista. Od 2011. godine član Ujedinjenih Regiona Srbije (G17 Plus), gde trenutno obavlja funkciju potpredsednika Unije Mladih Opštine Palilula. Od 2014. godine aktivno učestvuje u radu volontera Sportskog saveza Grada Niša.

Mia Kostić

Rođena je  11.10.1987. godine u Sarajevu. Živi i radi u Novom Sadu. Student je Pravnog fakulteta. Član je Srpske napredne stranke od 2009. godine i predsednica je Foruma žena Srpske napredne stranke Gradskog odbora Novi Sad. Odbornik je u Skupštini grada Novog Sada i inicijatorka formiranja Odborničke mreže žena u Skupštini grada Novog Sada.

Milan Srejović

Rođen 1989. godine u Kragujevcu. Završio Prvu kragujevačku gimnaziju, zatim Fakultet za menadzment, Univerzitet Megatrend. Član Go SPO Kragujevac, i potpredsednik omladine. Aktivno učestvuje u organizovanju omladine i kreiranju političkih aktivnosti SPO.

Milan Radin

Rođen 1988 u Beogradu, završio Fakultet za evropske pravno političke studije u Novom Sadu, trenutno na postdiplomskim studijama na FTN/IMM. Član Srpske Napredne Stranke i član Saveta za privatne preduzetnike GO u Novom Sadu. Zaposlen kao izvršni direktor Male Mlekare, i kao ovlašćeni predstavnik osnivača u Skupštini akcionara Elektrovojvodine.

Snežana Anetić

Rođena je 1988. godine u Novom Sadu, gde živi i studira. Završila je srednju Ekonomsku školu, smer ekonomski tehničar. Student je na Prirodno matematičkom fakultetu, na departmanu za matematiku i informatiku. Od 2014. godine je aktivan član Nove stranke.

Stefan Jović

Rođen 27.07.1992. godine u Beogradu. Završio Ugostiteljsko-turističku školu sa zvanjem – turistički tehničar. Fakultet bezbednosti upisao je 2011. godine, s užim usmerenjem ka ljudskim resursima. Trenutno je na četvrtoj godini osnovnih akademskih studija. Član je udruženja građana „Srbija u pokretu“ i student istraživač u okviru Centra  za istraživanje humane bezbednosti. Aktivan je učesnik konferencija i seminara u zemlji i inostranstvu. Pretežno je zainteresovan za sferu diplomatije,  istoriju balkanskih zemalja, kao i za praćenje geopolitičkih promena u kontekstu stvaranja globalne civilizacije.

Stefan Vukojević

Rođen je 4.3.1995. godine u Beogradu. Stipendista je Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju gde pohađa osnovne studije ekonomije. Trenutno učestvuje u osnivanju ogranka međunarodne studentske organizacije "Studenti za slobodu" na svom fakultetu. To će biti prvi ogranak ove organizacije na jednom privatnom fakultetu u Srbiji. Član je upravnog odbora Crvenog krsta Novi Beograd i dugogodišnji volonter u toj humanitarnoj organizaciji. Aktivan je član udruženja građana "Dosta je bilo" od njegovog osnivanja.

Suzana Katić

Rođena je 04.01.1988 u Beogradu. Apsolvent Visoke turističke skole u Beogradu,smer-ekonomija i turizam. Profesionalno se bavi tekvondom što je u velikoj meri doprinelo u izgradnji njenog karaktera, a samo bavljenje sportom joj je pomoglo u razumevanju značaja timskog rada. Od 2014. član je GO Nove stranke u Beogradu. U GO Beograd obavlja funkcije člana resornog odbora za sport i člana resornog odbora za socijalnu i dečiju zaštitu. Takođe je i član OO Nove stranke Batajnica i i sekretar predsedništva Foruma mladih Nove stranke. U slobodno vreme se bavim humanitarnim radom.

Tijana Jakovljević

Rođena je 1989. godine u Kragujevcu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka 2012. godine u Beogradu, a nakon toga završila master studije na istom fakultetu i stekla zvanje Master inženjer organizacionih nauka. Pohađala veliki broj seminara i stručnih usavršavanja. Članica Foruma žena Srpskog pokreta obnove i potpredsednik omladine u Kragujevcu.

Uroš Eleković

Rođen u Beogradu 1994, student Visoke Škole Likovnih I Primenjenih Umetnosti Strukovnih Studija studijski program grafički dizajn, član Nove stranke, u okviru koje vrši funkciju predsednika Opštinskog Kluba Foruma mladih - Batajnica.

Vladimir Kljajić

Vladimir Kljajić je završio Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smer međunarodni odnosi - modul evropske integracije. Radio je u Kancelariji za evropske integracije Vlade Republike Srbije kao savetnik u Sektoru za planiranje, programiranje, praćenje i  izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći. Za direktora Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947 imenovan je 2016. godine. Tokom studiranja bio je jedan od osnivača i predsednik nevladine omladinske organizacije Mladi za inovacije. Vladimir je bio stipendista nemačke fondacije Konrad Adenuer, Fondacije dr Zoran Đinđić, i alumnista jednogodišnjeg programa Youth Capstone Coalition Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI). Trenutno je na master programu Američke studije na Fakultetu političkih nauka.

Beogradska otvorena škola
Bulevar oslobođenja 177
11000 Beograd