Realizovan Dijalog mladih sa ministrom omladine i sporta

Krovna organizacija mladih Srbije u utorak, 15. decembra, realizovala je Dijalog mladih sa ministrom omladine i sporta, Vanjom Udovičićem, a dvadeset mladih učesnika i učesnica predstavilo je izazove i probleme sa kojima se mladi u Srbiji suočavaju u okviru dve oblasti i ukupno šest tema. Predstavnice Beogradske otvorene škole govorile su o izmenama i dopunama Zakona o mladima i značaju kontinuiranog učešća mladih u procesima donošenja odluka. 

Mladi kao pokretači promena u Evropi

O promeni Evrope kroz prizmu aktivizma mladih Beogradska otvorena škola je razgovarala sa upravo mladim ljudima koji su pokrenuli promene u svojim lokalnim zajednicama i predstavila publikacije na teme mobilnosti i održivog putovanja, tehnologije i inkluzije, zapošljivosti i ekologije. Osnova ovih publikacija su inovativne i kreativne ideje više od 100 mladih iz 10 država Podunavskog regiona, koji su nagrađeni na konkursu „50 ideja za Evropu“.

BOŠ je deo novog Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije

Održana je VIII redovna Skupština Krovne organizacije mladih Srbije od 9. do 11. septembra u Vrnjačkoj Banji i tom prilikom su izabrani novi organi KOMS-a: Predsedništvo Skupštine, Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsednik Upravnog odbora. I u ovom sazivu organa KOMS-a, Beogradska otvorena škola je deo Upravnog odbora!

Mladi i premijerka: „Akcenat mora biti na kvalitetu i dugoročnim rešenjima“

Sastanak predsednice Vlade Ane Brnabić sa predstavnicima udruženja mladih, među kojima su bili i predstavnici Beogradske otvorene škole Ivan Topalović i Goran Radlovački, održan je 8. oktobra 2020. godine u palati Srbija. Na sastanku se pričalo o novoj meri za zapošljavanje mladih, programu „Moja prva plata“. Programom će 10.000 mladih imati priliku da stekne prvo radno iskustvo i poveća svoju zapošljivost.

Da li je „Moja prva plata“ stvarno kvalitetna?

Vlada Republike Srbije je u cilju suočavanja sa nadolazećom ekonomskom krizom donela nove mere za oporavak privrede usmerene ka rešavanju dugoročnog problema nezaposlenosti mladih. Po svemu sudeći, da će ekonomske posledice krize izazvane virusom covid-19 biti izuzetno snažne i nepovoljne, više je stvar činjenica nego pukog nagađanja, te ono što ostaje jeste da se vidi koliko će snažan, zapravo, biti njen udar na ekonomiju.

Vesti

Arhiva vesti

Baneri