Peto izdanje newsletter-a ''Energija, klima i životna sredina'' Beogradske otvorene škole

Beogradska otvorena škola donosi vam peto izdanje  mesečnog pregleda vesti "Energija, klima i životna sredina".

Detaljnije

Plastični otpad prekrio je planetu

U Evropskoj uniji se godišnje proizvede preko 28 miliona tona plastičnog otpada. Manje od 30% te količine se reciklira, dok se ostatak spaljuje ili odlaže na deponije. Potencijal za reciklažu je u Evropi i dalje neiskorišćen, a većina prikupljenog plastičnog otpada se izvozi.

Detaljnije

Objavljen 34. broj Biltena "Progovori o pregovorima"

U najnovijem broju biltena bavimo se Strategijom Evropske unije za plastiku.  U tekstu "Plastični otpad prekrio je planetu" predstavljeni su izazovi sa kojima se Evropska unija suočava u upravljanju plastičnim otpadom, ciljeve Strategije i korake za dostizanje tih ciljeva.

Detaljnije

Dobra energija u Priboju: Kontrolom troškova do uštede energije

U sredu 21. februara i četvrtak 22. februara u Priboju, održana je obuka na temu „Uštede energije kao rezultat upravljanja podacima“. Obuku su organizovale članice Mreže dobre energije, Beogradska otvorena škola i RES fondacija u saradnji sa Opštinom Priboj i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, u cilju informisanja i podizanja kapaciteta energetskih menadžera kao i zaposlenih u javnim institucijama, o značaju i mogućnostima uštede energije, zarad unapređenja sistema energetskog menadžmenta.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.