Četvrto izdanje newsletter-a "Energija. Klima. Životna sredina."

Beogradska otvorena škola donosi vam pregled vesti u oblastima Energije, klime i životne sredine za mesec decembar, kroz četvrto izdanje newsletter-a "Energija, klima i životna sredina".

Detaljnije

Dobra energija u Zlatiborskom regionu - početak rada na regionalnom planu za upravljanje energijom

U petak, 15. decembra, u Novoj Varoši održana je konferencija pod nazivom „Dobra energija Zlatiborskog okruga“ kao početak izrade regionalnog energetskog plana. Konferenciju su organizovale Beogradska otvorena škola i RES fondacija u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, u cilju okupljanja aktera važnih za lokalnu energetsku politiku Zlatiborskog okruga.

Detaljnije

Novi broj biltena "Progovori o pregovorima" posvećen klimatskim promenama

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo nov(embarsk)i broj Biltena „Progovori o pregovorima“ –  posvećen temi klimatskih promena.

Detaljnije

Pripreme Republike Srbije za klimatske promene

U 32. broju biltena „Progovori o pregovorima”, gospođa Danijela Božanić, šef Odseka za klimatske promene Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, govori o razvoju, ciljevima i sprovođenju politike ublažavanja klimatskih promena i prilagođavanja na klimatske promene.

Detaljnije

Čekajući Fond(oa): Nebriga svih nas

Priča o načinu finansiranja politke životne sredine jasno odslikava društveno-političke prioritete, puko ispunjavanje forme u procesu evropskih integracija i svrstavanje brige o životnoj sredini u okvire nevažnog i nečega što se odlaže za neka bolja vremena.

Detaljnije

Razgovori o klimi: Da li smo na dobrom putu?

Zbog neodređenog okvira Pariskog sporazuma mnoge zemlje, a naročito najrazvijenije koje su ujedno i najveći emiteri, daleko su od ispunjenja svojih ciljeva za smanjenje emisija. Poslednji izveštaj Ujedinjenih nacija pokazuje da trenutni nacionalni ciljevi vode zagrevanju planete preko 3̊ Celzijusa do 2100. godine.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.