EKŽurnal – Jun 2020.

 

EKŽurnal Vam donosi pregled najznačajnijih vesti iz oblasti energije, klime i životne sredine iz Srbije i Evropske unije.

U nastavku pogledajte koje smo 
teme za Vas pripremili u novom junskom broju.

DETALJNIJE

More je izvor života – Cilj održivog razvoja broj 14

Voda prekriva više od 70 odsto površine planete Zemlje. Zbog postojanja vode u tečnom stanju naša planeta se često naziva i plava planeta.  Uprkos svojoj veličini danas se vodene površine i život u njima nalaze pod pretnjom usled intenzivnih ljudskih aktivnosti, koje utiču na sve medijume životne sredine, a samim tim i na mora i okeane. Da bi se sačuvao život ispod vode neophodna je što hitnija reakcija, a cilj 14 UN ciljeva održivog razvoja može biti smernica na koji način reagovati.

DETALJNIJE

Energija, klima i životna sredina u Beogradskoj otvorenoj školi

O aktivnostima tima „Energija, klima i životna sredina” za eEkolist govorila je Mirjana Jovanović, menadžerka projekata ove programske oblasti u okviru Beogradske otvorene škole. eEkolist je besplatan elektronski magazin o ekologiji i zaštiti životne sredine koji izlazi dvomesečno. U nastavku prenosimo intervju iz 8. broja ovog magazina.

DETALJNIJE

Termoelektrane na ugalj na Zapadnom Balkanu zagađuju vazduh šest puta više nego što je dozvoljeno, drugu godinu zaredom

Dve godine nakon što su zemlje Zapadnog Balkana morale da usklade rad termoelektrana na ugalj sa EU Direktivom o velikim ložištima, ne samo da se emisije sumpor dioksida na nivou celog regiona nisu smanjile, nego su se čak i povećale, pokazuje novo, danas objavljeno istraživanje mreže CEE Bankwatch.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE
EKŽurnal

Prijavi se

Građanska mreža za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici u oblasti Energije, Klime i Životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.