Sastanak predstavnika Delegacije Evropske Unije u Srbiji i predstavnika organizacija civilnog društva

U petak 15.11.2019. godine u prostorijama Beogradske otvorene škole, održan je sastanak u organizaciji Koalicije 27 između predstavnika Delegacije Evropske Unije u Srbiji i predstavnika organizacija civilnog društva koje se bave temama zaštite životne sredine.

DETALJNIJE

Konferencija o ekološkoj bezbednosti "Uozbiljimo se!"

Konferencija o ekološkoj bezbednosti pod sloganom „Uozbiljimo se!“ održana je 9. i 10. novembra  na Fakultetu političkih nauka u Beogradu u organizaciji Centra za kreiranje politika. Drugog dana Konferencije, na panelu „Čist vazduh – luksuz ili pravo?” učestvovala je i Mirjana Jovanović, menadžerka projekata u Beogradskoj otvorenoj školi. Pored nje, govornici su bili i Srđan Kukolj iz Health and Environment Alliance i Nataša Rašković iz građanske kampanje Crveni bedževi.

DETALJNIJE

Saopštenje Koalicije 27: Saobraćaj nije najveći uzročnik zagađenja vazduha u Srbiji

Povodom Svetskog dana čistog vazduha i saopštenja koje je Ministarstvo zaštite životne sredine izdalo u vezi sa aerozagađenjem, Koalicija 27 izradila je saopštenje koje prenosimo u celosti.

DETALJNIJE

EKŽurnal - Oktobar 2019.

 

Predstavljamo oktobarski broj EKŽurnala!

U ovom izdanju možete pročitati tekst o Agendi 2030 i saznati šta su to ciljevi održivog razvoja, o problemu zagađenog vazduha koji muči stanovnike Bora, ili o citizen science projektu građanskog merenja kvaliteta vazduha. Prijavite se da redovno dobijate svoj primerak.

DETALJNIJE

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE
EKŽurnal

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici u oblasti Energije, Klime i Životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.