Može li se priroda zaštititi od ubrzane promene klime?

Beogradska otvorena škola i Svetska organizacija za prirodu (WWF Srbija), zajednički su organizovali radionicu „Klimatske promene i zaštićena područja“ u utorak, 10. septembra 2019. godine. Radionica je okupila predstavnike upravljača zaštićenih prirodnih područja u Srbiji i eksperte u oblasti zaštite prirode i klimatskih promena, kako bi se zajednički razgovaralo o tome na koji se način zaštićena prirodna područja, biljne i životinjske vrste, mogu bolje zaštititi i adaptirati na izmenjene klimatske uslove u Srbiji.

Detaljnije

Move.Link.Engage i zeleni paneli: Važne teme na važnom mestu

Dok za đake septembar označava povratak u školske klupe, za studente, šansu da polože preostale ispite, za nas, koji pratimo proces evropskih integracija, septembar donosi priliku da se ponovo okupimo na regionalnoj Move.Link.Engage konferenciji, sagledamo dokle smo stigli u ovom procesu i da napravimo presek stanja po pitanju učinjenog u dosadašnjim pregovorima. Teme iz oblasti životne sredine, klimatskih promena i energetske politike svake godine privlače sve više pažnje i već treću godinu će biti predmet jedne od sesija u okviru konferencije. Pre nego što najavimo o čemu ćemo pričati ove godine, osvrnućemo se na, ne tako daleku prošlost, u čijim uslovima izgleda i dalje živimo.

Detaljnije

Zimski vazduh na Zapadnom Balkanu - opasniji od Noćnog kralja

Kad Ned Stark na samom početku serije Igra prestola izgovori ovu čuvenu rečenicu – on najavljuje dolazeću opasnost, neizvesnost, strah od Belih hodača, smrti i sve ono što u Vinterfelu dolazi sa zimom i plaši Severnjake.

Mi, ipak, složićete se nismo u Vinterfelu. I ne moramo, kao Severnjaci, da strahujemo od predstojeće zime. Svi, sasvim sigurno, imamo lepše asocijacije kad pomislimo na zimu – bele pahulje, vunene rukavice, pucketanje vatre,  topli čajevi i još topliji zagrljaji, praznici i zimske radosti. Ipak, da li je zima bezbedno godišnje doba za nas, stanovnike 6 zemalja Zapadnog Balkana, ili treba da je se plašimo, kao i stanovnici 7 kraljevina Vesterosa?DETALJNIJE

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE
EKŽurnal

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici u oblasti Energije, Klime i Životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.