Poglavlje 27 kroz četiri godišnja doba - DA POZELENIŠ

Čini se da jedna od ključnih prepreka ka delotvornijem učešću organizacija civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije leži u činjenici da njihovo učešće u radnim grupama za donošenje propisa nije precizno definisano. Civilno društvo se, okupljeno u različitim mrežama i inicijativama poput Koalicije 27, Nacionalnog konventa o pristupanju Srbije EU, u ovom procesu oslanja na sopstvene kapacitete, prethodno iskustvo i kontakte koje ima među predstavnicima državne uprave. U čekanju ovog mehanizma, nije zgoreg podsetiti da je Kancelarija Vlade Srbije već izradila Smernice za ovu oblast, da je sve već napisano i definisano. Samo još da se usvoji. I primeni.

Detaljnije

Građani se aktivno uključuju u merenje kvaliteta vazduha u Srbiji

U Velikim Crljenima je u ponedeljak, 11. februara 2019. godine, organizovana obuka za učesnike građanskog merenja kvaliteta vazduha, koje će sprovoditi Beogradska škola. Građani zainteresovani za merenje kvaliteta vazduha, koji su se putem oglasa prijavili za učešće u merenju, imali su prilike da čuju nešto više o pitanju kvaliteta vazduha u Srbiji, kao i da se upoznaju sa projektnim timom Beogradske otvorene škole i informišu se o predstojećem merenju kvaliteta vazduha. 

Detaljnije

Ekološke poruke iz Brisela

Male hidroelektrane postale su široko poznat pojam svima u Srbiji tokom 2018. godine. Borba meštana i aktivista protiv malih hidroelektrana u pojedinim mestima traje već godinama, ali je tokom 2018. došlo do njenog zaoštravanja. Žalbe na male hidroelektrane, koje uništavaju prirodno okruženje, ostavljaju sela bez vode i donose profit na račun pražnjenja zajedničke kase, pronašle su svoj put sve od zaseoka Stare planine do Evropskog parlamenta.

Detaljnije

Kakav je vazduh u vašem kraju? Pridružite nam se u merenju kvaliteta vazduha u Lazarevcu

Guši li Vas vazduh ovih dana? Kašljete? Deca imaju bronhitis? Komšiluk je konstantno u oblacima dima? Na vestima ne kažu ništa, a Vi ipak mislite da nešto nije u redu? I želite da saznate kako stoje stvari? Ne znate kome da se obratite ni ko je za vazduh nadležan?

Pridružite nam se!

Beogradska otvorena škola Vas poziva da se uključite u projekat građanskog merenja kvaliteta vazduha u Lazarevcu i okolini, u periodu od februara do aprila 2019.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.