Jednačina sa mnogo nepoznatih

Koliko plaćamo daljinsko grejanje? Koliko novca grad troši na grejanje vrtića? A koliko na novogodišnju rasvetu? Organizacije okupljene u „Mreži dobre energije“ daju uputstvo kako da dođete do ovih informacija. 

Detaljnije 

Evropa da pojača klimatsku akciju: nedvosmisleni dokazi naučnika o potrebi da se globalni rast temperatura zadrži ispod 1.5°C

Brisel, 8. oktobar 2018: Samo dan pre sastanka evropskih ministara životne sredine, na kojem se očekuje usvajanje pozicije Evropske unije za predstojeći klimatski samit Ujedinjenih nacija (COP24), vodeći naučnici sveta predstavili su čvrste naučne dokaze potrebe da se porast temperatura ograniči na 1.5°C. Najnoviji izveštaj Međunarodnog panela za klimatske promene (IPCC), koji naručuju i usvajaju sve vlade sveta, pokazao je da se mnoge drastične posledice budućeg zagrejavanja mogu izbeći poštovanjem ove granice.

Detaljnije

Dvanaesto izdanje newsletter-a ''Energija, klima i životna sredina'' Beogradske otvorene škole

Beogradska otvorena škola donosi vam dvanaesto izdanje mesečnog pregleda vesti "Energija, klima i životna sredina".

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.