Kroz saradnju i razmenu informacija do kvalitetnijeg učešća javnosti

Na Kamenoj Gori, zaštićenom predelu izuzetnih odlika, u periodu od 21. do 23. juna održana je dvodnevna obuka za predstavnike organizacija civilnog društva i medija, na temu učešća javnosti postupcima procene uticaja na životnu sredinu i strateške procene uticaja. Obuku su zajednički organizovali Beogradska otvorena škola, Ekološko udruženje „Rzav – God save Rzav“, Planinarsko-skijaški klub „Kolovrat“ i Forum za lokalne i regionalne inicijative.

Detaljnije

Politička volja i uvažavanje mišljenja struke ključni za dalji napredak u uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta

Obuka za uspostavljanje delotvornog sistema energetskog menadžmenta u jedinicama lokalne samouprave održana je 13. i 14. juna Beogradu, u hotelu „Park“, u organizaciji Beogradske otvorene škole i RES fondacije. Obuci je prisustvovalo preko 30 predstavnika iz 18 gradova i opština. Cilj obuke bio je podrška jedinicama lokalne samouprave iz Srbije u uspostavljanju delotvornog sistema energetskog menadžmenta, kao osnove za razvoj lokalne zajednice.

Detaljnije

Razgovori sa predstavnicima lokalnih zajednica o politici borbe protiv klimatskih promena

Beogradska otvorena škola (BOŠ) i RES fondacija organizovale su tokom protekle nedelje niz od tri konsultativne radionice u na Zlataru (u ponedeljak 29. maja), u Leskovcu (u sredu, 31. maja)  i u Nišu, (u četvrtak, 1. juna).  Radionice su okupile preko 50 učesnika, predstavnika jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva iz šesnaest opština. 

Detaljnije 

Izveštaj iz senke Koalicije 27 „Poglavlje 27 u Srbiji: još uvek u pripremi“ predstavljen u Nišu

U Nišu je 31. maja 2017. godine, Media & reform centru, održana konferencija za medije posvećena predstavljanju trećeg po redu izveštaja iz senke Koalicije 27, pod nazivom „Poglavlje 27 u Srbiji: još uvek u pripremi“.

Detaljnije

Održana radionica o učešću civilnog društva u izradi Strategije borbe protiv klimatskih promena

U petak, 26. maja, u prostorijama Startit centra, održana je radionica pod nazivom „Ka transparentnoj i inkluzivnoj klimatskoj politici u Srbiji: Učešće civilnog društva u izradi Strategije borbe protiv klimatskih promena“. Radionicu su zajednički organizovali Beogradska otvorena škola, RES Fondacija i Koalicija 27. 

Detaljnije

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Energija klima i životna sredina

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.