Životna sredina u Srbiji i dalje nije prioritet: Predstavljen novi izveštaj Koalicije 27

U Domu omladine, u petak 17. novembra u okviru 8. Green Festa, predstavljen je četvrti godišnji izveštaj Koalicije 27, koji prati pripreme Republike Srbije za otvaranje poglavlja 27 u okviru pregovora o članstvu u Evropskoj uniji. Izveštaj pod nazivom „Poglavlje 27 u Srbiji: Još uvek u pripremi (godinu dana kasnije)“ pokriva period od između novembra 2016. do septembra 2017. godine  i daje pregled najznačajnijih pomaka, problema i dešavanja u oblasti zaštite životne sredine i borbe protiv klimatskih promena.

Detaljnije

Evropa posle uglja - evropske i regionalne inicijative za čistu energiju

Pročitajte intervju sa Draganom Mileusnić, koordinatorkom za energetske politike Jugoistočne Evrope pri evropskom sekretarijatu Mreže za klimatsko delovanje Evropa (CAN Europe), posvećen ovoj kampanji, onome šta je prethodilo pokretanju kampanje i planovima organizacija uključenih u kampanju. U okviru intervjua nalazi se i komentar Zvezdana Kalmara iz Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR vezano za odvijanje kampanje u Srbiji. 

Detaljnije

Infografika o sistemu energetskog menadžmenta

Preuzmite infografiku Beogradske otvorene škole koja predstavlja sistem energetskog menadžmenta. Infografikom je obuhvaćena definicija i značaj sistema energetskog menadžmenta, kao i subjekti su sistemu energetskog menadžmenta, sa posebnim fokusom na obaveze energetskih menadžera. 

Kompletnu infografiku možete preuzeti OVDE

Šampioni energetske efikasnosti

Gradovi i opštine osnivači Mreže dobre energije već duži niz godina uspešno se bave unapređenjem energetske politike na lokalnom nivou. Odgovoran pristup upravljanju energijom, merenje potrošnje, primena principa domaćinskog poslovanja, ostvareni rezultati nagrađeni kroz nove aranžmane sa međunarodnim partnerima – sve ovo čini Vrbas, Pirot i Šabac šampionima dobre energije.

Detaljnije

Mreža dobre energije: gradovi, opštine i civilno društvo zajedno za održivu lokalnu energetiku

Sremski Karlovci su u utorak, 3. oktobra 2017. godine, bili mesto dobre energije. Tog dana je osnovana Mreža dobre energije – dobrovoljna platforma posvećena primeni i širenju dobre prakse i rešenja u lokalnoj energetici. Gradovi Šabac i Pirot i opština Vrbas su prve jedinice lokalne samouprave koje su potpisale Povelju dobre energije sa osnivačima Mreže - Beogradskom otvorenom školom, RES fondacijom i Pokretom gorana Vojvodine.

Detaljnije

Civilno društvo ima značajnu ulogu u unapređenju procesa evropskih integracija

Beogradska otvorena škola organizovala je u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije treću godišnju regionalnu konferenciju „Move.Link.Engage – Rethinking Europe and Western Balkans“, 18. i 19. septembra, u Beogradu. Jedna od sesija na konferenciji bila je posvećena doprinosu koji organizacije civilnog društva daju procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u oblastima energije, klime i životne sredine. 

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.