Dostupan je novi broj Biltena „Progovori o pregovorima“

Tema aprilskog izdanja Biltena je Izveštaj Evropske komisije o Srbiji. Koja ja perspektiva članstva u Evropskoj uniji za Srbiju u 2025. godini možete pročitati u tekstu 2025. godina sa uputstvom - izveštaj Evropske komisije o Srbiji.

Detaljnije

Gde nam je energija?

Srbija treba da sredi svoju energetsku politiku i to ne samo zbog pregovora sa EU već zato što je to potreba svih građana i građanki. Troškove pogrešne energetske politike plaćamo velikim subvencijama koje odlaze na spaljivanje fosilnih goriva, ali i posredno kroz troškove zaštite životne sredine, socijalne i zdravstvene zaštite.

Detaljnije

Otvorene su prijave za obuku "Energija u mojoj zajednici"

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite na obuci „Energija u mojoj zajednici“, koja će se održati 24. i 25. maja u Sremskim Karlovcima, u Ekološkom centru Radulovački. Broj mesta na obuci je ograničen. Molim Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do utorka. 22. maja 2018. godine, do 15:00 h, slanjem mejla na adresu ognjan.pantic@bos.rs. 

Detaljnije

Nedostatak finansijskih sredstava i političke volje koče napredak Srbije u poglavlju 27

Promocija petog godišnjeg Izveštaja o napretku Srbije u poglavlju 27, ove godine simbolično nazvanog "Izveštaj o nenapretku", održana je u ponedeljak, 14. maja, u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu. Izveštaj su zajednički izradile organizacije članice Koalicije 27, u saradnji sa RES fondacijom.  Promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Delegacije Evropske unije u Srbiji, civilnog društva i medija. 

Detaljnije

Odgovorno upravljanje prirodnim resursima važno za razvoj Sjenice

Konsultativna radionica pod nazivom „Uloga lokalnih zajednica u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji – slučaj Sjenica“ održana je u ponedeljak, 7. maja 2018. godine, u prostorijama Centra za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici. Radionica je organizovana u saradnji Beogradske otvorene škole i Foruma za lokalne i regionalne inicijative - FLORES iz Sjenice. 

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.