Civilno društvo ima značajnu ulogu u unapređenju procesa evropskih integracija

Beogradska otvorena škola organizovala je u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije treću godišnju regionalnu konferenciju „Move.Link.Engage – Rethinking Europe and Western Balkans“, 18. i 19. septembra, u Beogradu. Jedna od sesija na konferenciji bila je posvećena doprinosu koji organizacije civilnog društva daju procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u oblastima energije, klime i životne sredine. 

Detaljnije

Kroz saradnju i razmenu informacija do kvalitetnijeg učešća javnosti

Na Kamenoj Gori, zaštićenom predelu izuzetnih odlika, u periodu od 21. do 23. juna održana je dvodnevna obuka za predstavnike organizacija civilnog društva i medija, na temu učešća javnosti postupcima procene uticaja na životnu sredinu i strateške procene uticaja. Obuku su zajednički organizovali Beogradska otvorena škola, Ekološko udruženje „Rzav – God save Rzav“, Planinarsko-skijaški klub „Kolovrat“ i Forum za lokalne i regionalne inicijative.

Detaljnije

Politička volja i uvažavanje mišljenja struke ključni za dalji napredak u uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta

Obuka za uspostavljanje delotvornog sistema energetskog menadžmenta u jedinicama lokalne samouprave održana je 13. i 14. juna Beogradu, u hotelu „Park“, u organizaciji Beogradske otvorene škole i RES fondacije. Obuci je prisustvovalo preko 30 predstavnika iz 18 gradova i opština. Cilj obuke bio je podrška jedinicama lokalne samouprave iz Srbije u uspostavljanju delotvornog sistema energetskog menadžmenta, kao osnove za razvoj lokalne zajednice.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Energija klima i životna sredina

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.