Evropa da pojača klimatsku akciju: nedvosmisleni dokazi naučnika o potrebi da se globalni rast temperatura zadrži ispod 1.5°C

Brisel, 8. oktobar 2018: Samo dan pre sastanka evropskih ministara životne sredine, na kojem se očekuje usvajanje pozicije Evropske unije za predstojeći klimatski samit Ujedinjenih nacija (COP24), vodeći naučnici sveta predstavili su čvrste naučne dokaze potrebe da se porast temperatura ograniči na 1.5°C. Najnoviji izveštaj Međunarodnog panela za klimatske promene (IPCC), koji naručuju i usvajaju sve vlade sveta, pokazao je da se mnoge drastične posledice budućeg zagrejavanja mogu izbeći poštovanjem ove granice.

Detaljnije

Dvanaesto izdanje newsletter-a ''Energija, klima i životna sredina'' Beogradske otvorene škole

Beogradska otvorena škola donosi vam dvanaesto izdanje mesečnog pregleda vesti "Energija, klima i životna sredina".

Detaljnije

Četvrta regionalna konferencija Beogradske otvorene škole „Move, Link, Engage. The Enlargement: A Brand Old Story“

Šta proces pristupanja EU znači za energetsku budućnost Zapadnog Balkana? Koja je uloga lokalnih zajednica, lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva, poslovnog sektora, institucija EU i Energetske zajednice u dostizanju "dobre energije"? O ovim i drugim značajnim pitanjima diskutovaće se na panelu Good Energy in EU Accession, from Local to Regional Level: How do We Get There u okviru četvrte regionalne konferencije „Move.Link.Engage. The Enlargement: A Brand Old Story“.

Detaljnije.

Bolja povezanost je neophodna

U neprestanoj priči oko vojne bezbednosti, često se zaboravlja na jednu drugu, za obične ljude, mnogo važniju bezbednost ‒ energetsku bezbednost i stabilnost. Skupo plaćeni avioni i druga vojna oprema služe samo za pokazivanje i takmičenje sa susedima. Energetska bezbednost i stabilnost nam omogućavaju nesmetani život.

Detaljnije

Minglovke i Minglovci na obukama u okviru projekta Mladi i zeleni

U petak i subotu (7. i 8. septembra), u prostorijama Beogradske otvorene škole (BOŠ) održane su prve obuke u okviru projekta Mladi i zeleni: podizanje svesti mladih o zaštiti životne sredine kroz inovativne medijske strategije. Članovi i članice portal za mlade Mingl su imali priliku da se informišu i nauče nešto više o temama u vezi sa zaštitom životne sredine.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.