Sistem energetskog menadžmenta u gradovima i opštinama u Srbiji - trenutno stanje i preporuke za unapređenje

Pročitajte najnoviji sažeti predlog praktične politike Beogradske otvorene škole, na temu uspostavljanja sistema energetskog menadžmenta u gradovima i opštinama u Srbiji. Predlog praktične politike, pod nazivom "Sistem energetskog menadžmenta u gradovima i opštinama u Srbiji - trenutno stanje i preporuke za unapređenje", nastao je kao rezultat istraživanja koje je BOŠ sproveo u toku 2018. godine. 

Detaljnije 

Malo para, još manje muzike: Predstavljen novi Izveštaj iz senke Koalicije 27

„Malo para, još manje muzike” naziv je šestog po redu izveštaja iz senke o napretku Srbije u procesu evropskih integracija u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena. Izveštaj su izradile organizacije članice Koalicije 27, u saradnji sa RES fondacijom. Izveštaj je predstavljen javnosti u sredu, 8. maja, u Kulturnom centru GRAD. Predstavljanju Izveštaja prisustvovali su predstavnici državne uprave, na čelu sa ministrom zaštite životne sredine, predstavnici organizacija civilnog društva, stručne i zainteresovane javnosti. 

Detaljnije

Ka cirkularnoj ekonomiji u EU - ISPUNJENI KORACI I NOVI CILJEVI

Najprimetniji rezultati su postignuti u oblasti ekološkog dizajna. Procenjuje se da su novi standardi za dizajn proizvoda, u trogodišnjem periodu od 2016. do 2019. godine, rezultirali ostvarivanjem uštede u potrošnji energije dovoljne, primera radi, za snabdevanje električnom energijom čitave Italije.

DETALJNIJE

Poglavlje 27 kroz četiri godišnja doba - DA POZELENIŠ

Čini se da jedna od ključnih prepreka ka delotvornijem učešću organizacija civilnog društva u procesu evropskih integracija Srbije leži u činjenici da njihovo učešće u radnim grupama za donošenje propisa nije precizno definisano. Civilno društvo se, okupljeno u različitim mrežama i inicijativama poput Koalicije 27, Nacionalnog konventa o pristupanju Srbije EU, u ovom procesu oslanja na sopstvene kapacitete, prethodno iskustvo i kontakte koje ima među predstavnicima državne uprave. U čekanju ovog mehanizma, nije zgoreg podsetiti da je Kancelarija Vlade Srbije već izradila Smernice za ovu oblast, da je sve već napisano i definisano. Samo još da se usvoji. I primeni.

Detaljnije

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE NEWSLETTER
Energija klima i životna sredina

Prijavi se

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.