Snažno zeleno: Za prirodu, vodu, vazduh i manje otpada!

Beogradska otvorena škola je od 15-18. septembra u Novom Sadu organizovala trening za 15 organizacija civilnog društva koje su odabrane da učestuju u programu podrške „Snažno zeleno“. Podržane organizacije sprovodiće tokom narednih sedam meseci projekte u lokalnim sredinama iz oblasti upravljanja otpadom, zaštite kvaliteta vazduha, zaštite prirode i zaštite i upravljanje vodama.  Trening je organizovan uz poštovanje svih preventivnih mera i u skladu sa visokim epidemiološkim standardima.

DETALJNIJE

Bez javnih rasprava dok se ne steknu uslovi za učešće javnosti: Prekinuta sednica Komisije za planove za izgradnju Termoelektrane „Kolubara B“

U Lazarevcu je danas, 14. septembra, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazalo javnu sednicu Komisije za planove u sklopu javnog uvida u Nacrt prostornog plana područja posebne namene za izgradnju termoelektrane „Kolubara B“. 

Detaljnije

Vazduh je čist skoro isključivo tamo gde nema merenja ključnih zagađujućih materija

Krajem prošle godine, Generalna skupština Ujedinjenih nacija odabrala je 7. septembar kao dan koji će se ubuduće obeležavati kao Svetski dan čistog vazduha. Na prvi Svetski dan čistog vazduha 7.9.2020. godine, odnosno juče, javnost u Srbiji dobila je najsvežiji uvid u to u kojoj meri je vazduh u većini gradskih sredina u Srbiji daleko od ocene „čist“.

DETALJNIJE

EKŽurnal – Avgust 2020.

EKŽurnal  donosi pregled najznačajnijih vesti iz oblasti energijeklime i životne sredine iz Srbije i Evropske unije.

U nastavku pogledajte koje smo 
teme za vas pripremili u novom avgustovskom broju.

DETALJNIJE

Vesti

Sve vesti

Transformator

Evropa za poneti

Evropa za poneti

Progovori o pregovorima

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE
EKŽurnal

Prijavi se

Građanska mreža za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji

Beogradska otvorena škola doprinosi odgovornoj politici u oblasti Energije, Klime i Životne sredine koja je zasnovana na građanskom učešću u procesu donošenja odluka i partnerstvu civilnog društva i javnih institucija.