KAKO UKLJUČITI GRAĐANE U EVROPSKE INTEGRACIJE

Na radionici za organizacije civilnog društva iz Niša koja je održana u petak 15. juna u prostorijama EU Info centra predstavljena je matrica za uključivanje civilnog društva u pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), kao i preporuke za uključivanje građana u proces donošenja odluka na lokalnom nivou.

DETALJNIJE

Konferencija „Samit EU – Zapadni Balkan: Gde je tu proširenje?“

Konferencija „Samit EU – Zapadni Balkan: Gde je tu proširenje?“ koju je organizovao portal European Western Balkans (EWB) u saradnji sa inicijativom „Progovori o pregovorima“ Beogradske otvorene škole održana je u ponedeljak 14. maja 2018. godine u prostorijama Media centra u Beogradu, na kojoj je bilo reči o predstojećem Samitu Evropske unije i šest zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan 17. maja u Sofiji.

DETALJNIJE

Uloga Sjenice u pristupanju Srbije Evropskoj uniji

Konsultativna radionica pod nazivom „Uloga lokalnih zajednica u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji – slučaj Sjenica“ održana je u ponedeljak, 7. maja 2018. godine, u prostorijama Centra za razvoj poljoprivrede i sela. Događaj je organizovao Forum za lokalnu i regionalnu saradnju u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) kao deo projekta „Progovori o pregovorima“. 

DETALJNIJE

Praksa kao važan korak ka zapošljavanju mladih

Okrugli sto pod nazivom ''Učenje na radnom mestu – partnerstvo škola i kompanija’’ održan je 13. aprila 2018. godine u prostorijama Politehničke škole u Kragujevcu. Događaj je organizovao Razvojni biznis centar Kragujevac (RBCK) u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom u okviru projekta „Progovori o pregovorima“.  Teme o kojima smo razgovarali su pozicioniranje mladih na tržištu rada i mobilnost mladih, kao preduslov za uključivanje u evropske tokove. 

DETALJNIJE

DOSTUPAN JE NOVI BROJ BILTENA „PROGOVORI O PREGOVORIMA“

Tema martovskog izdanja Biltena je Nacrt zakona o klimatskim promenama. Koje su glavne odredbe Nacrta ovog zakona i šta možemo da očekujemo od dokumenta ukoliko bude usvojen, čitajte u tekstu Kakva je klima za klimatske promene u Srbiji.

DETALJNIJE

O VAŽNOSTI AKTIVNOG UČEŠĆA GRAĐANA U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA SA PREDSTAVNICIMA LOKALNIH OCD U POŽEGI

Konsultativna radionica pod nazivom „Progovori o pregovorima – Pitamo li građane?“ održana je 3. aprila 2018. godine u prostorijama Građanske alijanse za socijalnu akciju u Požegi. Radionica je realizovana u okviru projekta „Progovori o pregovorima“ zajedničkom saradnjom Beogradske otvorene škole i organizacije „Forca“ iz Požege. Tema skupa bila je zaštita životne sredine u procesu pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom (EU).

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena