YOU4EU – Učešće građana 2.0

Beogradska otvorena škola uz podršku programa Evropa za građane i građanke sprovodi projekat „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, sa ciljem da podrži i podstakne učešće građanki i građana Evrope u procesima donošenja odluka i kreiranja politika na nivou Evropske unije.

DETALJNIJE

Novi projekat o građanskoj participaciji u Evropskoj uniji

Dan nakon proslave 25. rođendana Beogradske otvorene škole, u njenim prostorijama na 16. spratu Beograđanke održan je početni sastanak novog, transnacionalnog projekta YOU4EU - Citizen Participation 2.0, 8. i 9. novembra.

DETALJNIJE

Dostupan 43. broj Biltena "Progovori o pregovorima"

U ovom broju Biltena bavimo se "zelenim" temama. U ovom, 43. broju, u tekstu Jednačina sa mnogo nepoznatih možete čitati o aktuelnim pitanjima koja se tiču potrošnje energije u Srbiji i načinima na koje možete doći do odgovora na ova pitanja.

DETALJNIJE

O UČEŠĆU GRAĐANA I DRUGIM PREDSKAZANJIMA - PET GODINA INICIJATIVE "PROGOVORI O PREGOVORIMA"

Diskusionim forumom „Progovori o pregovorima – Pet godina kasnije“, koji je održan u četvrtak, 21. juna 2018. godine, Beogradska otvorena škola obeležila je pet godina postojanja inicijative „Progovori o pregovorima“ koja se bavi praćenjem procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Događaj je okupio oko 30 predstavnika organizacija civilnog društva, institucija i medija.

DETALJNIJE

KAKO UKLJUČITI GRAĐANE U EVROPSKE INTEGRACIJE

Na radionici za organizacije civilnog društva iz Niša koja je održana u petak 15. juna u prostorijama EU Info centra predstavljena je matrica za uključivanje civilnog društva u pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), kao i preporuke za uključivanje građana u proces donošenja odluka na lokalnom nivou.

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena