DOSTUPAN 42. BROJ BILTENA “PROGOVORI O PREGOVORIMA”

U  42. broju Biltena saznajte o kojim temama smo govorili na četvrtoj regionalnoj konferenciji "Move.Link.Engage. The Enlargement: A Brand Old Story", koja je održana u Beogradu, 13. i 14. septembra. 

DETALJNIJE

Dostupan 40-41. dvobroj Biltena “Progovori o pregovorima”

U 40-41. dvobroju Biltena saznajte više o Samitu u Londonu i toku Berlinskog procesa. O njegovoj svrsishodnosti, potrebi i nastavku čitajte u tekstu Vrela leta balkanska.

DETALJNIJE

Dostupan junski broj Biltena “Progovori o pregovorima”

U 39. broju Biltena pričamo o petom rođendanu inicijative "Progovori o pregovorima". O aktivnostima inicijative, organizacijama civilnog društva koje podržava i za šta se zalaže, čitajte u tekstu 'Ovo je naša priča'. 

DETALJNIJE

O UČEŠĆU GRAĐANA I DRUGIM PREDSKAZANJIMA - PET GODINA INICIJATIVE "PROGOVORI O PREGOVORIMA"

Diskusionim forumom „Progovori o pregovorima – Pet godina kasnije“, koji je održan u četvrtak, 21. juna 2018. godine, Beogradska otvorena škola obeležila je pet godina postojanja inicijative „Progovori o pregovorima“ koja se bavi praćenjem procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Događaj je okupio oko 30 predstavnika organizacija civilnog društva, institucija i medija.

DETALJNIJE

DOSTUPAN MAJSKI BROJ BILTENA “PROGOVORI O PREGOVORIMA”

Tema novog broja Biltena je Samit EU i Zapadni Balkan koji je održan u Sofiji. U najnovijem izdanju pisali smo o tome šta nam donosi Deklaracija iz Sofije, kao i šta podrazumeva Agenda povezivanja. U tekstu Helou, viena koling čitajte o predstojećem austrijskom predsedavanju Savetu EU. Novi broj u rubrici U fokusu donosi i tekst o proširenju EU – Čekajući nemačko francusku inicijativu.

DETALJNIJE

KAKO UKLJUČITI GRAĐANE U EVROPSKE INTEGRACIJE

Na radionici za organizacije civilnog društva iz Niša koja je održana u petak 15. juna u prostorijama EU Info centra predstavljena je matrica za uključivanje civilnog društva u pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), kao i preporuke za uključivanje građana u proces donošenja odluka na lokalnom nivou.

DETALJNIJE

Konferencija „Samit EU – Zapadni Balkan: Gde je tu proširenje?“

Konferencija „Samit EU – Zapadni Balkan: Gde je tu proširenje?“ koju je organizovao portal European Western Balkans (EWB) u saradnji sa inicijativom „Progovori o pregovorima“ Beogradske otvorene škole održana je u ponedeljak 14. maja 2018. godine u prostorijama Media centra u Beogradu, na kojoj je bilo reči o predstojećem Samitu Evropske unije i šest zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan 17. maja u Sofiji.

DETALJNIJE

Uloga Sjenice u pristupanju Srbije Evropskoj uniji

Konsultativna radionica pod nazivom „Uloga lokalnih zajednica u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji – slučaj Sjenica“ održana je u ponedeljak, 7. maja 2018. godine, u prostorijama Centra za razvoj poljoprivrede i sela. Događaj je organizovao Forum za lokalnu i regionalnu saradnju u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) kao deo projekta „Progovori o pregovorima“. 

DETALJNIJE

Praksa kao važan korak ka zapošljavanju mladih

Okrugli sto pod nazivom ''Učenje na radnom mestu – partnerstvo škola i kompanija’’ održan je 13. aprila 2018. godine u prostorijama Politehničke škole u Kragujevcu. Događaj je organizovao Razvojni biznis centar Kragujevac (RBCK) u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom u okviru projekta „Progovori o pregovorima“.  Teme o kojima smo razgovarali su pozicioniranje mladih na tržištu rada i mobilnost mladih, kao preduslov za uključivanje u evropske tokove. 

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena