DOSTUPAN 62/63. DVOBROJ BILTENA - GRANICE I PANDEMIJA: OTKAZAN(O) LET(O)

U novom, 62/63 dvobroju Biltena istraživali smo i ponudili odgovore na širok spektar tema – od slobode kretanja, i opstanka turističke industrije, do promena u tržištu rada i okvira novog budžeta EU - u letu obeleženom pandemijom korona virusa.

 

DETALJNIJE

Buđenje građanske svesti

Koliko smo daleko ili blizu društva u kom je rad organa javne vlasti transparentan, proces odlučivanja inkluzivan, a građani informisani i aktivni u zaštiti svojih prava – o ovome smo razgovarali na međunarodnoj konferenciji „Citizen participation matters – changes we need“ koja je održana 12. decembra 2019. u Beogradu i koja je okupila stručnjake u oblasti građanske participacije i predstavnike građanskih inicijativa iz Španije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

DETALJNIJE

Koliko je razvoj tehnologije doprineo većoj transparentosti i građanskoj participaciji?

Međunarodna konferencija pod nazivom „Technology for Transparency and Citizen Participation“, održana je u petak, 27. septembra u prostorijama Impact Hub-a u Zagrebu. Konferencija je organizovana u okviru projekta „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, koji Beogradska otvorena škola sprovodi u saradnji sa partnerima iz Crne Gore (Institut alternativa), Hrvatske (Gong), Slovenije (PiNA) i Španije (Access Info Europe) uz podršku Evropske unije kroz program Evropa za građane i građanke.

DETALJNIJE

Izabrani pobednici konkursa Citizen Participation 2.0 za najbolje digitalno rešenje

Evaluacija ideja za novo digitalno rešenje koje podstiče građanski aktivizam i omogućava bolju komunikaciju građana i donosioca odluka, je završena u okviru konkursa Citizen Participation 2.0, a koji je organizovan u okviru projekta “YOU4EU – Učešće građana 2.0“.

DETALJNIJE

Konkurs za novo najbolje digitalno rešenje koje podstiče aktivizam građana

Imate ideju za novu aplikaciju ili platformu koja može da poveže građane i pomogne im u rešavanju problema u njihovoj zajednici?

DETALJNIJE

Vi pitate, a mi tražimo odgovore za vas

Kako EU ocenjuje slobodu medija u Srbiji? Da li postoji pravni okvir ili interni pravilnik koji obezbeđuje politički pluralizam na javnom servisu? Dokle se stiglo sa uvođenjem programa reciklaže i smanjivanjem divljih deponija? Da li postoji kontrola filtracije dima u toplanama i fabrikama?

Detaljnije

YOU4EU – Učešće građana 2.0

Beogradska otvorena škola uz podršku programa Evropa za građane i građanke sprovodi projekat „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, sa ciljem da podrži i podstakne učešće građanki i građana Evrope u procesima donošenja odluka i kreiranja politika na nivou Evropske unije.

DETALJNIJE

Novi projekat o građanskoj participaciji u Evropskoj uniji

Dan nakon proslave 25. rođendana Beogradske otvorene škole, u njenim prostorijama na 16. spratu Beograđanke održan je početni sastanak novog, transnacionalnog projekta YOU4EU - Citizen Participation 2.0, 8. i 9. novembra.

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena