Praksa kao važan korak ka zapošljavanju mladih

Okrugli sto pod nazivom ''Učenje na radnom mestu – partnerstvo škola i kompanija’’ održan je 13. aprila 2018. godine u prostorijama Politehničke škole u Kragujevcu. Događaj je organizovao Razvojni biznis centar Kragujevac (RBCK) u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom u okviru projekta „Progovori o pregovorima“.  Teme o kojima smo razgovarali su pozicioniranje mladih na tržištu rada i mobilnost mladih, kao preduslov za uključivanje u evropske tokove. 

DETALJNIJE

O VAŽNOSTI AKTIVNOG UČEŠĆA GRAĐANA U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA SA PREDSTAVNICIMA LOKALNIH OCD U POŽEGI

Konsultativna radionica pod nazivom „Progovori o pregovorima – Pitamo li građane?“ održana je 3. aprila 2018. godine u prostorijama Građanske alijanse za socijalnu akciju u Požegi. Radionica je realizovana u okviru projekta „Progovori o pregovorima“ zajedničkom saradnjom Beogradske otvorene škole i organizacije „Forca“ iz Požege. Tema skupa bila je zaštita životne sredine u procesu pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom (EU).

DETALJNIJE

Dostupan je februarski broj biltena "Progovori o pregovorima"

Tema 35. izdanja mesečnog Biltena je Strategija proširenja Evropske unije. O ovoj i drugim temama, čitajte u novom broju Biltena.

Detaljnije

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA U OKVIRU PROJEKTA „RASPRAVA O BUDUĆNOSTI ČETIRI SLOBODE EU“

Grupa nastavnika i učenika iz tri srednje škole u Srbiji, zajedno sa predstavnicama Beogradske otvorene škole učestvovali su u studijskoj poseti Ajzenštatu u Austriji, u okviru koje su 15. novembra 2017. godine prisustvovali završnoj konferenciji u okviru projekta „Rasprava o budućnosti četiri slobode Evropske unije“.

DETALJNIJE

O četiri slobode EU na konferenciji u Sloveniji

Deset nastavnica iz šest srednjih škola u Srbiji učestvovalo je u studijskoj poseti Lendavi, Sloveniji, koja je održana od 23-25. oktobra 2017. godine. Studijsku posetu je organizovala Beogradska otvorena škola u okviru projekta “Rasprava o budućnosti četiri slobode Evropske unije”.

DETALJNIJE

USPEŠNO ZAVRŠENA TREĆA REGIONALNA KONFERENCIJA „MOVE.LINK.ENGAGE – RETHINKING EUROPE AND WESTERN BALKANS“

Beogradska otvorena škola organizovala je u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije treću godišnju regionalnu konferenciju „Move.Link.Engage – Rethinking Europe and Western Balkans“, 18. i 19. septembra, u Beogradu. Konferencija je podržana od strane programa „Evropa za građane i građanke“ i Kraljevine Švedske.

 

DETALJNIJE

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena