Dostupan 52. broj Biltena Progovori o pregovorima

U 52. broju Biltena, između ostalog, čitajte o aktuelnim temama koje se tiču odgovornosti vlasti u Srbiji, Berlinskog procesa, proširenja EU, zagađenje vazduha i mnogim drugim.

DETALJNIJE

Koliko je razvoj tehnologije doprineo većoj transparentosti i građanskoj participaciji?

Međunarodna konferencija pod nazivom „Technology for Transparency and Citizen Participation“, održana je u petak, 27. septembra u prostorijama Impact Hub-a u Zagrebu. Konferencija je organizovana u okviru projekta „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, koji Beogradska otvorena škola sprovodi u saradnji sa partnerima iz Crne Gore (Institut alternativa), Hrvatske (Gong), Slovenije (PiNA) i Španije (Access Info Europe) uz podršku Evropske unije kroz program Evropa za građane i građanke.

DETALJNIJE

Dostupan 51. broj Biltena Progovori o pregovorima

U 51. broju Biltena, između ostalog, čitajte o tome koje su teme bile aktuelne na Samitu u Poznanju, koji je održan u okviru Berlinskog procesa.

DETALJNIJE

Izabrani pobednici konkursa Citizen Participation 2.0 za najbolje digitalno rešenje

Evaluacija ideja za novo digitalno rešenje koje podstiče građanski aktivizam i omogućava bolju komunikaciju građana i donosioca odluka, je završena u okviru konkursa Citizen Participation 2.0, a koji je organizovan u okviru projekta “YOU4EU – Učešće građana 2.0“.

DETALJNIJE

Dostupan 50. broj Biltena “Progovori o pregovorima”

Jubilarni 50. broj Biltena posvećujemo važnim dešavanjima na evropskom nivou koja su obeležila ovo proleće - izborima za Evropski parlament i objavljivanju izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2019 godinu.

 

DETALJNIJE

Dostupan 49. broj Biltena “Progovori o pregovorima”

Bilten broj 49 posvećujemo ključnim temama u okviru poglavlja 35 - normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

DETALJNIJE

Konkurs za novo najbolje digitalno rešenje koje podstiče aktivizam građana

Imate ideju za novu aplikaciju ili platformu koja može da poveže građane i pomogne im u rešavanju problema u njihovoj zajednici?

DETALJNIJE

Dostupan 48. broj Biltena “Progovori o pregovorima”

U 48. izdanju Biltena možete čitati kako neformalnim obrazovanjem "učimo za život", zatim o programu neformalnog obrazovanja koji Beogradska otvorena škola vodi već 26 godina, danas poznat kao Studije budućnosti, intervju sa Lazarom Džamićem i mnoge druge teme. 

DETALJNIJE

Dostupan 47. broj Biltena “Progovori o pregovorima”

U 47. izdanju Biltena možete čitati o fenomenu Bregzita, o cirkularnoj ekonomiji i zaključcima Rezolucije o pravima žena na Zapadnom Balkanu i osmog sastanka Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva.

DETALJNIJE

Vi pitate, a mi tražimo odgovore za vas

Kako EU ocenjuje slobodu medija u Srbiji? Da li postoji pravni okvir ili interni pravilnik koji obezbeđuje politički pluralizam na javnom servisu? Dokle se stiglo sa uvođenjem programa reciklaže i smanjivanjem divljih deponija? Da li postoji kontrola filtracije dima u toplanama i fabrikama?

Detaljnije

Bilten

PRIJAVITE SE DA REDOVNO DOBIJATE BILTEN
Progovori o pregovorima

Unesite svoju e-mail adersu i kliknite "Prijavite se"
Arhiva mesečnih elektronskih biltena