Arhiva vesti

30. Nov 2016.
U utorak, 29. novembra, 2016. godine, polaznici obrazovnog programa PolitiKAS prisustvovali su poslednjem predavanju u jesenjem semestru, akademske 2016/2017. godine. Ovim predavanjem završena je nastava na oba Modula u jesenjem semestru - Politika I i Evropske integracije.
Pročitaj više
30. Sep 2016.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Fondacija Konrad Adenauer (KAS) organizovali su Školu timskog rada, u hotelu „Sloboda“ u Šapcu, u periodu od 27. do 29. septembra, za polaznike i polaznice VIII generacije obrazovnog programa „PolitiKAS“.

Pročitaj više
29. Jul 2016.

Regionalna škola demokratije „Novi lideri-nove mogućnosti“ za predstavnike podmladaka političkih partija, ove godine je održana od 25. do 29. jula 2016. godine u Šapcu, Srbija. Desetu, jubilarnu letnju školu demokratije realizovala je Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer Srbija i Fondacijom Eduardo Frei. 

Pročitaj više
01. Jun 2016.

Polaznicima VII generacije obrazovnog programa PolitiKAS su u utorak, 31. maja, svečano dodeljeni sertifikati, nakon uspešno završene akademske godine na obrazovnom programu. Obrazovni program PolitiKAS realizuje Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer u Beogradu.

Pročitaj više
29. Feb 2016.

Nakon višemesečne selekcije, konkurs Fondacije za otvoreno društvo koji je bio usmeren ka pojedincima i njihovim projektnim idejama koje imaju nekonvencionalan pristup i nude inovativna rešenja za promene praksi i politika u zajednici, uspešno je završen. Na konkurs je pristiglo više od 500 prijava. Ovaj konkurs, kojim se u fokus stavljaju pojedinac i njegova rešenja, predstavlja svojevrstan zaokret u načinu rada.

Pročitaj više
06. Oct 2015.

Polaznici 7. generacije obrazovnog programa „PolitiKAS“ počeli su aktivnosti na programu u utorak, 6. oktobra 2015. godine.

Pročitaj više
31. Jul 2015.

U periodu od 26. do 31. jula 2015. godina, omladinska delegacija iz Republike Srbije je učestvovala na letnjoj školi „Intercultural dialogue in the digital era“ u Tirani, Albanija. Letnja škola u Tirani je prva u nizu aktivnosti predviđenih Memorandumom o saradnji u oblasti omladine koji su potpisale vlade R. Srbije i R. Albanije, a čiji je cilj povezivanje mladih ove dve države.

Pročitaj više
13. Jul 2015.

Beogradska otvorena škola, zajedno sa Fondacijom Konrad Adenauer i Fondacijom Eduardo Frei realizovala je devetu Regionalnu školu demokratije „Novi lideri – nove mogućnosti“ za predstavnike podmladaka relevantnih političkih partija iz regiona, koje su partneri sa Fondacijom Konrad Adenauer. Deveta Regionalna škola demokratije „Novi lideri – nove mogućnosti“ održala se i ove godine na Srebrnom jezeru, u periodu 6–10. jul 2015. godine.

Pročitaj više
20. May 2015.

Nakon razgovora sa više od 45 predavača, pohađana 44 predavanja, napisana 4 eseja, uspešno savladana 2 semestra nastave, polaznicama i polaznicima VI generacije obrazovnog programa PolitiKAS 19. maja 2015. godine svečano su dodeljeni sertifikati za uspešno završen program.

Pročitaj više
10. Mar 2015.

Beogradska otvorena škola je u saradnji sa Fondacijom Tempus Erazmus + kancelarijom u Srbiji organizovala Youth2Business događaj „Sa privredom na ti: mladi i posao“. Događaj je održan 10. marta u Impact Hub-u u Beogradu.

Youth2Business je okupio predstavnike privrede i stipendiste Fonda za mlade talente dajući im mogućnost da se povežu, saznaju više o pojedinačnim iskustvima uspešnih ljudi i o uspešnim poslovnim poduhvatima u Srbiji. Youth2Business događaj je organizovan u okviru projekta "Dokaži talenat! " koji realizuje BOŠ uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. 

Pročitaj više