Regionalno okupljanje alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu

Alumnisti Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Srbije okupili su se na regionalnoj alumni konferenciji održanoj 8. i 9. juna u Beogradu. Konferencija predstavlja krovni događaj u okviru projekta Unapređenje uticaja alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na javne politike Zapadnog Balkana koji BOŠ sprovodi u periodu od novembra 2016. do septembra 2017. godine uz podršku Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo (Scholarship Programs, Open Society Foundations).

Popodnevno CEU druženje i prikupljanje sredstava za Stipendiju alumnista Srbije

Događaj „Popodnevno CEU druženje“ koji je okupio alumniste i buduće studente Centralno-evropskog univerziteta, održan je u subotu, 27. maja 2017. godine u Evropskom centru za kulturu i debatu. Cilj događaja, koji je organizovala Beogradska otvorena škola, u partnerstvu sa Centralno-evropskim univerzitetom i CEU alumni klubom u Srbiji, pored povezivanja različitih generacija studenata CEU-a, bio je i prikupljanje sredstava za Stipendiju alumnista Srbije (Serbian Alumni Scholarship - SAS).

Podrška Centralno-evropskom univerzitetu

Studenti i alumnisti Beogradske otvorene škole podržavaju Centralno-evropski univerzitet u momentu kada je u mađarskom parlamentu usvojen zakon kojim je onemogućeno nesmetano funkcionisanje ove akademske institucije.

Akademsko savetovanje

Program akademskog savetovanja Beogradske otvorene škole ima za cilj da informiše zainteresovane o mogućnostima studiranja u inostranstvu kao i da administrira programe stipendija, s ciljem da, kroz povećanje mobilnosti mladih, doprinese razvoju ljudskih resursa i reformi visokoškolskog obrazovanja u Srbiji.

Vesti

Arhiva vesti

Najave i konkursi