Okupljanje alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo u Beogradu

Tokom 7. i 8. juna 2018. godine, održana je treća po redu regionalna konferencija alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo.

Cilj ovog skupa bio je predstavljanje policy brief-ova na kojima su alumnisti OSF-a radili tokom prethodnih meseci uz pruženu mentorsku podršku Beogradske otvorene škole. Alumnisti Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo koji su ove godine radili na izradama predloga praktičnih politika dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i Kosova*.

OPŠIRNIJE

 

Regionalno okupljanje alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu

Alumnisti Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Srbije okupili su se na regionalnoj alumni konferenciji održanoj 8. i 9. juna u Beogradu. Konferencija predstavlja krovni događaj u okviru projekta Unapređenje uticaja alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na javne politike Zapadnog Balkana koji BOŠ sprovodi u periodu od novembra 2016. do septembra 2017. godine uz podršku Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo (Scholarship Programs, Open Society Foundations).

Popodnevno CEU druženje i prikupljanje sredstava za Stipendiju alumnista Srbije

Događaj „Popodnevno CEU druženje“ koji je okupio alumniste i buduće studente Centralno-evropskog univerziteta, održan je u subotu, 27. maja 2017. godine u Evropskom centru za kulturu i debatu. Cilj događaja, koji je organizovala Beogradska otvorena škola, u partnerstvu sa Centralno-evropskim univerzitetom i CEU alumni klubom u Srbiji, pored povezivanja različitih generacija studenata CEU-a, bio je i prikupljanje sredstava za Stipendiju alumnista Srbije (Serbian Alumni Scholarship - SAS).