Otvoren poziv za MA i PhD programe na Centralno-evropskom univerzitetu za 2018/2019. godinu

Centralno-evropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2018/2019 godinu. Rok za prijavu je 1. februar 2018. godine, a svi koji pošalju aplikaciju do tog datuma istovremeno konkurišu i za stipendiju koja pokriva školarinu, zdravstveno osiguranje i troškove stanovanja u studentskom kampusu ili privatnom smeštaju za studente doktorskih studija. Stipendije se dodeljuju na osnovu akademskih zasluga i socijalnog statusa i dostupne su za većinu master programa, za studente iz bilo koje zemlje. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%. 

Regionalno okupljanje alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu

Alumnisti Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Srbije okupili su se na regionalnoj alumni konferenciji održanoj 8. i 9. juna u Beogradu. Konferencija predstavlja krovni događaj u okviru projekta Unapređenje uticaja alumnista Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo na javne politike Zapadnog Balkana koji BOŠ sprovodi u periodu od novembra 2016. do septembra 2017. godine uz podršku Programa stipendija Fondacije za otvoreno društvo (Scholarship Programs, Open Society Foundations).

Popodnevno CEU druženje i prikupljanje sredstava za Stipendiju alumnista Srbije

Događaj „Popodnevno CEU druženje“ koji je okupio alumniste i buduće studente Centralno-evropskog univerziteta, održan je u subotu, 27. maja 2017. godine u Evropskom centru za kulturu i debatu. Cilj događaja, koji je organizovala Beogradska otvorena škola, u partnerstvu sa Centralno-evropskim univerzitetom i CEU alumni klubom u Srbiji, pored povezivanja različitih generacija studenata CEU-a, bio je i prikupljanje sredstava za Stipendiju alumnista Srbije (Serbian Alumni Scholarship - SAS).